Ден 200: Протестиращи се опитват да влязат в МС за втори път (обновена)

OFFNews 24 януари 2021 в 17:24 4802 0

Инициативата "Системата ни убива" организира протест пред Министерски съвет, с който се отбелязват 200 дни антиправителствени демонстрации с искане за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. 

За втори път тази вечер протестиращите се опитват да нахлуят в сградата на Министерски съвет.

Пред входа на МС има няколко редици от полицаи, които охраняват сградата. 

"200 е много специално число. От една страна премиерът обича да разказва за подвизите си с високопоставени чужденци, а скоростта на тези подвизи, както сам се хвали, е 200", пишат от Системата ни убива. Протестът е планиран от 16:00 до 22:00 часа.

Към 16:20 ч. протестиращите блокираха движението в "Триъгълника на властта", съобщава бТВ. 

Малко по-късно се стигна до сблъсъци с униформените, след като демонстрантите се опитаха да нахлуят в Министерския съвет. Към 17:15 ч. протестиращите се отправиха към Съдебната палата.

Към 17:40 ч. демонстрантите тръгнаха по бул. "Витоша", след което ще минат през ул. "Солунска", за да стигнат обратно до МС.

Днес представители на затворени бизнеси и активисти на "Изправи се.БГ" също протестираха пред ведомството. Те поискаха оставката на правителството, на първо място на Лъчезар Борисов, Томислав Дончев, Деница Сачева и НАП заради забавени компенсации за затворените бизнеси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови