БСП свиква контрамитинг, службогонците длъжни да участват

OFFNews 14 ноември 2013 в 13:49 28740 85

Писмото на Паргов
Писмото на Паргов

Всички кандидати за държавна служба, подали молби в централата на БСП, да бъдат мобилизирани за контра-митинг на партията в събота (16 ноември) в София.

Писмо с такова разпореждане е изпратил новият шеф на БСП-София Калоян Паргов до председателите на Районните съвети на партията в столицата, съобщи сайтът „Жилото“. Планира се митингът да тръгне от Орлов мост в 12 часа в събота.

Паргов 2

„Считаме, че във вашето полезрение трябва да се имат предвид и кадрите, които предлагахте като кандидати за заемане на длъжности в съответните държавни и други обществени служби”, пише в писмото на Паргов.

Другите мобилизирани партийци са секретарите и ръководствата на основните партийни организации, районните съвети и контролни комисии, ръководствата и активите на женската и младежката организация, и обединението на ветераните. БСП свиква също членовете на избирателни комисии от квотата на левицата, застъпниците и наблюдателите.

Калоян Паргов. Снимка: БГНЕС (архив)„Контролната цифра“, определена от НС на БСП за участието на столичната партийна организация е 5 000 души.

 

От софийската организация на партията неофициално коментираха, че присъствието на кандидатите за държавни постове на митинга в събота ще се счита за знак за надежност и лоялност и ще повишат шансовете им за назначение.

Организацията на софийския митинг на БСП започва, ден след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че свиква шествие на партията в Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!