Жени-ГЕРБ ядосаха Борисов: Затова губим избори (видео)

OFFNews 26 септември 2021 в 12:58 17448 1

Снимка БТА/Архив

Скандал по време на номинациите за нов Национален изпълнителен съвет беляза форума на Жени-ГЕРБ. Представителките на Благоевград възразиха срещу издигната номинация на Елена Ташкова, член на Националния изпълнителен съвет.

Оказа се, че тя не е номинирана от местната структура:

"Всички ние сме изключително учудени от номинацията на госпожа Елена Ташкова, защото това не е нашата номинация. Тук сме 22-ма души и никой не иска г-жа Ташкова. Никой от нас не е гласувал за нея. Кой и кога е изпратил нейната номинация, не знаем. Ние не сме съгласни с това", обяви областният координатор на женската организация Адриана Мелниклийска.

"Аз ще ви отговоря. Кой, кога и къде я е номинирал си е ваша работа. Вашата организация с подобно разединение доведе до това да губим избори след избори. Вашите разправии доведоха до това. Не ми се идва при вас, за да не ви слушам разправиите кой е по-голям. В Благоевград няма нещо, което да не сме направили. И вие губите избори, сигурно гласувате едни срещу други", коментира в отговор лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Нашите номинации бяха Адриана Мумджийска и Росица Димитрова. Не бяхме дали одобрение за тази номинация. Затова се получи тази ситуация", каза Мелниклийска.

В крайна сметка номинацията бе прегласувана и за член на съвета бе избрана Росица Димитрова.

Минути преди това лидерът на ГЕРБ се обърна към делегатките с думите:

"Днес сме се събрали не само да изберем ръководство, но се надявам да изчегъртаме мъжете от ГЕРБ, за да може тези от тях, самозабравили се, с голямо его, да си седят вкъщи и да си готвят те манджите", пошегува се в началото лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той подчерта, че неслучайно за ГЕРБ гласуват предимно жени. Затова и партията отговаряла на гласовете, като слагала жените на високи постове.

По първа точка от дневния ред отчет за извършеното от организацията през годините представи Милена Дамянова, зам.-председател на Националния изпълнителен съвет на Жени-ГЕРБ:

"Изключително съм ядосана за това, че през последните месеци различни формации се опитват да смачкат демократичните процеси в България. Изключително съм ядосана, че самозвани политикани се опитват да изчегъртат всичко, около което се обединихме около нашия лидер Бойко Борисов, около неговите идеи, около идеите на множество професионалисти, направихме програми и започнахме да работим по тях. През последните месеци обаче се опитват да убедят гражданите, че сме корена на всяко едно зло, че не сме постигнали нищо, поискаха да ни накарат да се оправдаваме за какво ли не, хвърлиха страната в хаос, цели системи в момента не работят добре", коментира Дамянова. Тя бе категорична, че опонентите на ГЕРБ нямат идеи.

В заключение Дамянова пожела на "дамите от ГЕРБ" имат желязната воля на лейди Тачър, модерната устременост на Мишел Обама, благородството на майка Тереза и устойчивостта на кралица Елизабет, за да постигнат желаното бъдеще.

За нов председател на организация Жени-ГЕРБ беше избрана Екатерина Йорданова. Нейната номинация бе подкрепена от общо 840 делегати на днешното заседание на Националния изпълнителен съвет на организацията. Петима се въздържаха, а други пет бяха против.

От 2011 г. Йорданова е общински съветник в Столичния общински съвет, вицепрезидент е на Международната транспортна федерация и др., член на Надзорния съвет на европейската агенция за транспортна безопасност, магистър по международни отношения, владее няколко езика.

"Много е важно в битките за женско равенство до нас да застанат мъжете. Те са изключително важни - разбирането, съпричастността им могат да ни дадат възможност да променим света. (…) За щастие, това тук в ГЕРБ и с лидера, който имаме Бойко Борисов, това не е първи приоритет, коментира тя след избора. Жените имат незаобиколимо място в ГЕРБ. Но задачата ние да пренесем този модел във всеки град, в обществото", посочи тя и пое ангажимент да бъде направено всичко възможно опитът на Жени-ГЕРБ да бъде приложен в световен мащаб.

Освен ново ръководтво делегатките гласуваха и промени в правилника за дейността на организацията. 

В слово след края на форума лидерът на ГЕРБ не пропусна момента да атакува президента Радев:

"Корупцията се вижда от срива на чуждестранните инвестиции. Само че тази година - 2021 г., БНБ отчита рекорден срив на чуждите инвестиции. Сиреч корупцията при Радев е придобила рекордни размери. Преките чужди инвестиции в страна до юли 2021 г. намаляват с 63,7% спрямо същия период през изминалата година. Чуждестранните компании продават бизнесите на български фирми и се изтеглят от страната. Това е промяната", коментира лидерът на ГЕРБ и изчисли - тока скочи с 300%, желязото с 200%, ново строителство ще видите какво ще стане на пазара, газ 160%, дървен материал 100, дърва за огрев – 80%, хранителни стоки - олио 40% - изпусната работа това е." 

Той заяви, че кандидатът за президент на ГЕРБ, ще бъде обявен в последния момент, за да няма гонения:

"Само се чу, в многото прогнози, които медиите правят за професор Балтов, защото вие видяхте какво гонение е всеки ден, и нека ме извинят уважаемите медии, но до последния ден ние няма да излъчим кандидат, колкото и да питат. След днешните изказвания на служебния министър Минеков, който щял да гони първата политическа сила от офисите ѝ, от централата... аджеба, нали е по конституция. Служебното правителство трябва да уреди само едни честни избори, а те не са честни. Защото не приеха, нито да броят квитанциите, нито да ги осигурят. Репресии, затова сега искат да докопат кандидата за президент, за да се разправят с него още преди да има имунитет. Това е зорът", категоричен бе Борисов.  

Увлечен в политическа риторика лидерът избухна и по повод маските: "Какво сте ги сложили тези маски, ще се издушите", обърна се той към една от делегатките и продължи:

"240 депутати плюс цялата администрация ходят без маски в парламента и издават заповеди хората да ходят с маски, а те, богоизбраните, ходят без маски и после искат Народното събрание да има авторитет! А вие тук ще се издушите с тези маски! Кацаров ходи без маска! (...) Завидях на премиера на Норвегия. Те купиха същата ваксина, като нас, и днес освобождават народа си от мерки срещу COVID-19. България седмици наред е първа по смъртност, никакви мерки не се вземат. Когато ние бяхме само за един ден първи по смъртност, това беше водеща новина на всички медии. Сега седмици наред сме водещи по смъртност и това вече не е новина", каза лидерът на ГЕРБ.

В заключение той изтъкна помирителната роля на жените в политиката и обърна внимание на делегатките от Благоевград:

"Аз винаги съм вярвал на жените, в изконното чувство да съхранявате живота. Надявам се този екип, новите областни ръководителки, да направите така, че да си говорят партиите помежду си, да си говорите с опонентите, да не се мразят толкова хората. Намерете начин да омиротворите хората. Толкова от мен и да се надяваме, че Благоевград най-сетне ще намерят правилните си решения, защото така успех няма да има. И бъдете здрави, както се казва!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-3600

1

ROKO s GRANATA

26.09 2021 в 23:13

ПОЖАРНИКАРa "БУДА" ОТ БКП-2 "ГEйРБ и ЧУК" ☭ СИ ОТИВА, ИЗТИЧА В КАНАЛА, ВЪПРЕКИ, ЧЕ ИМА МНОГО ГЛУПАВИ СТРИНКИ, КОИТО ОЩЕ СА фЛЮБЕНИ В НЕГО...... МУ-ХА-ХА