Всеки депутат от ГЕРБ се отчитал с 500-700 лева месечно в касата на парламентарната група

Цветанов не хареса идеята на БСП за орязване на заплатите на народни представители и министри

ОFFNews 19 април 2018 в 12:41 10924 0

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов не хареса предложението на БСП за орязване на депутатските заплати. 

"По-добре народните представители да получават заплата от държавата, отколкото да станат хрантутници на определени икономически кръгове", каза Цветанов и посъветва депутатите, които смятат, че получават прекален много пари, да дават част от заплатата си за благотворителност.

"Депутатите от ГЕРБ оставяме по 500-700 лева от заплатите си всеки месец в касата на парламентарната група и със събраните пари можем да помагаме на хората в нужда", даде пример Цветанов и разкритикува социалистите за това, че наричат всичките си колеги "маскари". 

"Като народен представител не е се чувствам такъв, не съм се възползвал от привилегии. Няма събота и неделя, в която аз да не съм в страната. Като народен представител на база тези пари, които получавам, нито веднъж, където съм отишъл в страната не съм се възползвал от командировъчно", обясни председателят на ПГ на ГЕРБ.

Той определи предложението на БСП за ограничаване на депутатските привилегии като несъстоятелно. "Откакто участвам в политиката, няма нещо, от което да се срамувам пред избирателите", добави той. 

Цветанов отново избра да използва темата, за да нападне президента Румен Радев, като обяви, че предизборната му кампания се е финансирала "на тъмно". Така Цветанов за пореден път използва думите на държавния глава от лекцията му пред студенти в УНСС, за да го нападне. 

"Искам да попитам президента, след като ще говорим светлината нека осветим начина, по който беше финансирана кампанията му. На тъмно беше взето решението от страна на БСП за издигането на Румен Радев за президент. На тъмно беше взето решението при провеждането на тази среща с Решетников. Нинова и до днес отрича за тази среща. Имало ли е изследване, възложено от института на Решетников за правилния профил и човек, който да бъде номиниран", попита Цветанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови