Връщането на „Свободна Европа” у нас е добро за демокрацията, обяви Цветанов

OFFNews 23 юли 2018 в 13:26 3754 2

"Много сайтове генерират фалшиви новини и присъствието на свободна медия, каквато е "Свободна Европа", е добро за демокрацията".

Така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира завръщането на "Свободна Европа" у нас, след като през 2004 г. прекрати работа си в страната ни.

Цветанов каза още, че по време на предизборната кампания преди президентските избори БСП е организирала  хибридна атака срещу ГЕРБ. По думите му това продължава и сега. "До този момент само сме предполагали, че БСП стои зад този сценарий, но Йончева не можа да даде смислено обяснение за фирмата си с Цветан Василев, изпуска нервите си човек", каза Цветанов. Повод за думите му беше коментарът на Йончева, че прави разследване съвместно с европейски институции за "къщата в Барселона" и клиповете по темата, публикувани от анонимен автор в страница, която беше изтрита миналата седмица.

"За цялото тягостно състояние в обществото допринасят действията на БСП", каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов коментира и промените в закона за приватизацията, които според вицепремиера Валери Симеонов са направени само, за да може братя Домусчиеви да не плащат 58 млн. лева неустойки по договора си за Български морски флот (БМФ). На въпрoс защо промените са направен така, че да важат и за стари договори, какъвто е този на Домусчиеви, Цветанов отговори: "Нямаше сериозен политически дебат в пленарна зала. Може би и затова се приеха тези текстове". Попитан дали ГЕРБ биха подкрепили вето на тези текстове, той отговори, че ще има "очакване на всякакви възможни решения, които могат да бъдат взети". "Ще се съобразим с тях и ще ги вземем предвид. И ще работим по начин, по който да задоволим интересна на обществото", добави той.

"За всичко, което е свързано с коалиционното ни споразумение и 4-годишната ни управленска програма, нямаме абсолютно никакви различия с нашите коалиционни партньори от "Обединени патриоти", каза Цветанов. Той не отговори дали, ако някоя от партиите в "малката коалиция" реши да напусне управлението, от ГЕРБ са готови да я заменят с формацията на Веселин Марешки "Воля". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови