Волен нахлу в НАТФИЗ, обижда студенти (обновена)

OFFNews 23 октомври 2015 в 22:26 55164 68

Снимка BGNES

Лидерът на Атака Волен Сидеров придружен от десетина души нахлу в сградата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в столицата. Снабден със снимки на студенти от учебното заведение, Сидеров ги търсел и започнал да се държи агресивно, когато не могъл даги намери.

Инцидентът е станал около 20:15 часа.

Сидеров заедно с депутата Десислав Чукалов и още десетина души, сред които 5-6 много високи и яки момчета са нахлули в зданието и изблъскали портиера.

Групата се качила на втория етаж, където са се провеждали учебни занятия. "Сидеров и хората му заплашиха студентите. Някои от тях са били обиждани грубо, наричани са с какви ли не имена. Едно момиче е в стрес и се нуждае от лекарска помощ", разказа ректорът на НАТФИЗ професор Любомир Халачев.

Друг очевидец разказа пред БНТ, че заедно със Сидеров и хората му в сградата на НАТФИЗ е влязъл и човек с камера, който документирал действията им.

На място е пристигнала полиция. В момента студентите пишат показания.

"Надявам се, че полицията ще предприеме всички мерки. Един от нашите студенти ми сподели, че ако след този случай, при който има толкова много свидетели, нищо не стане, ще напусне тази държава", е казал още професор Халачев пред БГНЕС.

Помолен за коментар от БНТ, председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев първо се изсмя, а след това заяви, че лидерът на "Атака" трябва да напусне Народното събрание, да му се свали имунитета и да влезе в затвора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!