ВМРО ще издигне кандидат за президент

OFFNews 21 септември 2021 в 10:45 2325 1

ВМРО ще издигне своя кандидат-президентска двойка, в партията текат номинации и се обсъждат имена на кандидати. 

Това каза лидерът на партията Красимир Каракачанов по БНТ. Той уточни, че е получил номинация, но обмисля решението си дали да поеме тази отговорност.

По-важно да се обсъждат целите на ВМРО, вместо "поредния кьорфишек", заяви Каракачанов за новия политическия проект на бившите министри Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната".

Според него коалицията няма как да вземе част от електората на ВМРО, тъй като няма ясна визия. Бившият вицепремиер и министър на отбраната добави, че Петков и Василев си купуват партии, с които да се явят на изборите. 

Той определи "Продължаваме промяната" като "поредния проект за власт - нищо повече". "Трябва да има политическа идеология, а зад всеки проект стоят икономически интереси. Няма партия в света, която да не говори подобни неща. Ако аз, когато станах министър, бях забравил да напусна Фондация ВМРО или бях попълнил невярна декларация, щяхте да ме разкъсате", каза още Каракачанов. 

По думите му не е сериозно човек, който "три месеца и половина е министър в нарушение на конституцията, да излиза и да говори за нов морал и нов проект". Конституцията е ясна - не може да бъдеш министър с двойно гражданство, подобни казуси имаше с Георги Пирински и Жорж Ганчев, припомни той. 

"Не смятате ли, че е нормално, ако искаш да реализираш някаква политическа идея, да се опиташ да направиш нормална политическа формация и да се явиш на изборите, а тръгваш да предлагаш на една, втора, трета формация", заяви Каракачанов.

Лидерът на ВМРО каза, че не е важно дали партията му не е влязла в последния парламент, а по-важното е, че тези, които влязоха, не намериха необходимия кураж да седнат на една маса и да разговарят като нормални хора. "Когато преговаряхме с ГЕРБ като коалиция, нещата се случваха много просто", обясни Каракачанов. 

Каракачанов допълни, че на предстоящите парламентарни избори със сигурност ще води листи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

2

kokoten

21.09 2021 в 13:22

Ти ли ще говориш за морал,бе,дебел крадец....даже на Мутрата му писна да потушава скандалите с патриоти,които разбираха властта като набег на чета в македонско преди първата война...Засрами се,дебелак(в смисъл на дебелоок)...Отвращаващо е,ти и такива като теб,да говорят за патриотизъм и грижа за България....тоя път може да не вземете и процент...