ВМРО предлага мораториум върху общински наеми, данъци и такси

OFFNews 04 април 2020 в 16:15 6971 1

Депутати ВМРО/Обединени патриоти предлагат в закона за извънредното положение да се запише, че държавата и общините ще освободят засегнатите фирми и физически лица от плащането на наеми, данъци и такси до изтичане на мерките.

Вносителите Искрен Веселинов и група народни представители визират освобождаването от плащания на патенти, местни данъци и такси и наеми на държавни и общински терени.

Според тях мярката е крайно наложителна предвид факта, че стотици хиляди хора са пряко засегнати от въведените мерки и са във фактическа невъзможност да покриват тези разходи.

"Радваме се, че БНБ и търговските банки вече се вслушаха в пакета от мерки, които ние предложихме преди повече от 10 дни. Очевидно се вслушаха и в декларацията ни от онзи ден, в която призовахме за гъвкавост, за кредитна ваканция на бизнеса и физическите лица за периода на извънредното положение плюс поне месец след това и др. БНБ вчера даде зелена светлина на банковия сектор да направи необходимото. Ние чакаме с надежда решенията на банкерите", допълват от ВМРО относно новината, че до дни банковият сектор се очаква да обяви условия за частен мораториум върху кредитите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови