Външното министерство предупреди да не пътуваме до Йерусалим и Витлеем

OFFNews 07 декември 2017 в 21:04 5180 0

Министерството на външните работи предупреди да се избягват пътувани до палестинските територии, в градовете Йерусалим и Витлеем заради започналите протести след решението на САЩ да обяви Йерусалим за столица на Израел. 

Към момента няма информация за ограничения в движението, за непредвидени и неконтролируеми действия, но се очаква да има масови прояви, които могат да доведат до инциденти.

В случай на пътуване министерството препоръча да се избягват публични места с масово струпване на хора, както и да се проявява повишена бдителност при ползването на градски транспорт.

Съветваме пътуващите български граждани да следят в средствата за масово осведомяване текущата информация за обстановката в посочените места и да изпълняват стриктно указанията на властите. Предвид възможността за публични демонстрации и протестни прояви и в други държави от Близкия изток и Северна Африка, призоваваме българските граждани, пребиваващи в региона да проявяват повишена бдителност и да избягват публични места с масово струпване на хора, да се осведомяват за обстановката и да изпълняват стриктно указанията на властите, обявиха от ведомството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови