Училищата имат готовност наесен да минат на дистанционно обучение

OFFNews 01 август 2020 в 09:43 3269 0

Учебната година ще започне присъствено, а всяко училище ще има готовност за преминаване към обучение в електронна среда.

Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев пред Нова тв.

Той добави, че ако има 1-2 болни деца от един клас, само класът ще минава в дистанционно обучение. Ако са повече обаче и от различни класове, цялото училище ще минава онлайн.

„Всяко училище ще има план, а ние ще имаме препоръки към училищата, така че да се спазват определени мерки и да се превключва към електронно обучение при нужда. Това ще отнема 3-4-5 дни”, заяви Вълчев.

„Училищата са относително безопасна среда. Отворихме детските градини преди около 2 месеца и половина“, увери министърът.

Вълчев коментира и протестите срещу правителството.

„Всеки един министър във всеки момент трябва да е готов да подаде оставка. Що се отнася до правителството, решението е на премиера. Всички министри можем да бъдем сменени, но той не може, без да се промени правителството. Много е лесно да се подаде оставка, но по-трудно е да се справим със ситуацията. Есента ще бъде трудна. Не знам как едно служебно правителство би се справило без парламент. Нито една от социалноикономическите мерки не може да бъде гласувана, нито бюджетът, нито промени в данъчните закони“, коментира министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови