Цветанов вече си има независим депутат, Владислав Николов напусна ГЕРБ

Георги А. Ангелов 24 февруари 2021 в 09:58 4796 2

Депутатът Владислав Николов напуска парламентарната група на ГЕРБ и става независим. Той е подал заявление за напускане на групата. Според източници на OFFNews Николов ще премине в партията на бившия заместник-председател на Бойко Борисов - “Републиканци за България”. Така Цветанов вече има депутат макар и за две седмици.

Малко по-късно "републиканците" обявиха, че Николов ще води листата им в ГЕРБ.

Депутатите решиха 44-ото Народно събрание да бъде закрито на 25 март. В разгара на предизборната кампания, от 8 до 24 март, парламентът няма да заседава редовно, предвидено е да остане възможността за свикване на извънредни заседания. Конституцията предвижда заседание да може да се свиква от председателя на парламента, по искане на една пета от народните представители, по искане на президента или на Министерски съвет.

Владислав Николов е избран от листата на ГЕРБ в Плевен. С това парламентарната група на ГЕРБ в 44-ото Народно събрание от 95 народни представители намалява на 94 депутати.

Плевенската структура на ГЕРБ беше една от тези, в които имаше рокади между евроизборите и местния вот през 2019 г. До тогава Владислав Николов беше областен координатор, но беше сменен от Мирослав Петров. Промяната настъпи след заканата на премиера Борисов да "чисти до корен" организацията в Плевен, както и тази в Добрич.

През юли миналата година депутатът от ГЕРБ Джема Грозданова, която беше председател на Комисията по външна политика и ръководител на делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа напуска Народното събрание и ГЕРБ и стана учредител на новата партия на Цветан Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3162

2

Grigor Arssov

24.02 2021 в 13:02

Доказано.... ТРОЛ центъра "ВЪЛНА-ЦВИНОКИО" работи....

2000

1

Ванга

24.02 2021 в 10:32

Той е избрал печелившата страна, няма лошо! Просто се вижда, че Бойко е потъващ кораб заедно с ГЕРБ и Николов иска да се спаси. С тези действия се вижда, че Републиканци за България са незаобиколим фактор и ще са начело на държавата, аз вярвам!