Цветанов: С военния си манталитет президентът не зачита правовия ред в страната

OFFNews 14 август 2018 в 16:39 2608 3

"Президентът на БСП Румен Радев се заявява като политически опонент, а не като държавен глава. С военния си манталитет той показва, че не зачита правовия ред в страната".

Това коментира пред журналисти председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов преди откриването на пътя Велико Търново – Горна Оряховица през Арбанаси.

Според Цветанов не прави чест на Румен Радев непрекъснато да се изказва негативно за премиера Борисов и за ГЕРБ. "Той трябва да работи на надпартийно ниво и да допринася за утвърждаването на позицията на България като сериозен фактор на Балканите, което бе постигнато по време на председателството на Съвета на ЕС", каза Цветанов.

Цветанов коментира и думите на Радев, че модернизацията на армията се бави умишлено „Кабинетът „Орешарски“ направи само една среща, касаеща модернизацията на армията, и тя беше с представители на „Грипен“ “, каза той и добави, че правителствата на ГЕРБ през годините са работили за модернизацията.

По думите му БСП трябва да обясненият как са финансирани техните предизборни кампании, защото досега посланията от техния лагер са доста противоречиви. „В един момент бе направен опит Митьо „Очите“ да бъде пришит на ГЕРБ. Напомням, че докато аз бях министър директорът на ОД на МВР – Бургас Милен Димитров беше човекът, който извърши много сериозна оперативна дейност, която в крайна смета доведе до осъждането на Митьо „Очите“. Когато обаче кабинетът „Орешарски“ дойде да власт - Димитров бе уволнен“, коментира Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11948

2

зора

14.08 2018 в 18:56

То пък един правов ред! 3-цата дето бутнаха банка, дето задигат бизнес, дето сложиха ръка на медии и прокуратура? Тези дебеланковци създадоха големия НЕправов ред в тази държава! Ама и си вярват? Не че козируващия на Москва ще създаде такъв правов ред- директно руските закони ще прилага!

12182

1

sawall

14.08 2018 в 18:20

Хаха, значи президента да не критикува ББ, щото не е колегиално и европейско, все пак е президент на нацията, трябва да показва уважение и в следващия момент почва да го нарежда какъв е корумпиран. Изобщо, в тази нация цари корупция и аристокрацията гледа да се подкрепят едни други, не е хубаво сега, такива скандали пред 'ората.

А според мен, това, че Радев критикува ГЕРБ е единственото видимо правилно нещо, което прави. И обратното е вярно.