Цветанов бил пестил и теглил кредит да доплати за новия си апартамент

OFFNews 19 март 2019 в 18:19 5780 5

Снимка Сега

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов определи сделката за новия си луксозен апартамент като напълно прозрачна на брифинг на партията в Народното събрание днес.

По-рано "Свободна Европа" съобщи, че според тяхно разследване в партньорство с гражданската организация "Антикорупцонен фонд", миналата година Цветанов се е сдобил с апартамент от фирма "Артекс Инженеринг" на преференциална цена. 

Апартаментът се намира в квартал "Изток" и разполага с двоен гараж и собствен "ВИП" асансьор. Площта на цялата недвижима собственост е малко над 315 кв. м. 

Цветанов потвърди данните от разследването, че за новия имот е заменил два предишни свои апартамента в същия квартал и е доплатил сума от 100 хил. лв.

Според експерти от "Антикорупционния фонд" разликата за доплащане обаче би трябвало да е значително по-висока, ако се вземе предвид пазарната цена на новия му имот. По думите на Цветанов обаче всичко е изрядно и описано в нотариалния акт от 2018 г.

"Направихме замяна, като квадратурата на тези два апартамента с разлика 39 кв. м., аз съм я заплатил с тези 100 хил. лв.", заяви той.

"Една сума е с кредит, който изплащам и към настоящия момент, а другата сума е от възнаграждения, които сме получавали в семейството. Всичко е оформено и е преведено по банков път. И винаги когато се превеждат подобни суми, знаете, че всяка една банка, за да направи превод, всеки един, който превежда подобна сума, трябва да попълни декларация за произход на сумата", обясни още Цветанов.

Той още допълни, че към момента със съпругата му имат само два апартамента - този, в който живеят, и друг, в който живее бащата на съпругата му, но е прехвърлен на нейно име.

Цветанов завърши, като заяви, че всичко е напълно документирано и прозрачно. "Просто отговарям от уважение към вас", обърна се той към журналистите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6102

5

Стърголета

20.03 2019 в 10:00

"Просто отговарям от уважение към вас"

Дъгаре и другарки, ма той на уважава нас ! Предлагам да му подарим още един етаж от тази сграда заради това уважение вече 10 години

11769

3

Dafack

19.03 2019 в 19:56

Цвъ Цвъ е ужасен подлец и лъжец! Най-големият егоист и измекяр от цялата паплач в парламента...

11769

1

Dafack

19.03 2019 в 19:39

теглил е... ама уЙ