Цветан Василев се жалва в прокуратурата срещу "Протестна мрежа"

OFFNews Последна промяна на 11 март 2014 в 11:17 9006 205

Цветан Василев
Цветан Василев

Председателят на Надзорния съвет на КТБ Цветан Василев днес е подал сигнал в прокуратурата за това, че е бил набеден с твърденията за участие в организирана престъпна група.

На 25 февруари активисти от "Протестна мрежа" внесоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за участието на Цветан Василев в организирана престъпна група заедно с Делян Пеевски и Николай Бареков. 

Жалбата на Василев е срещу представителите на "Протестна мрежа" - Антоанета Цонева, Асен Генов и Николай Стайков, се казва в официално съобщение на банката.

В него се казва още: 

"Основание за сигнала са неверните твърдения на лицата Николай Стайков, Антоанета Цонева и Асен Генов - членове на „Протестна мрежа", които, ясно съзнавайки невинността на г-н Цветан Василев, са му приписали пред главния прокурор участие в създаването на организирана престъпна група. Неверните им твърдения се съдържат не само в сигнала им, адресиран до г-н Цацаров, и редица други институции, а и в последващите им изказвания и коментари. Деянието на членовете на „Протестна мрежа" разкрива белезите на престъплението набедяване, предвидено и наказуемо по чл. 286, ал. 1 от Наказателния кодекс."

"С внасянето на сигнала Председателят на Надзорния съвет на КТБ АД Цветан Василев се възползва от правото да защити името и репутацията си и да отхвърли опитите на представителите на „Протестна мрежа" и евентуалните им подбудители и помагачи да заблуждават обществеността с абсурдни клеветнически твърдения", пише още в съобщението.

По сигнала на "Протестна мрежа" главният прокурор разпореди проверка.  В хода ѝ ще бъдат изискани данни от Сметната палата, Националната агенция по приходите, Министерството на вътрешните работи, Държавната агенция „Национална сигурност", Държавната комисия по сигурността на информацията, Агенцията по вписванията, Българската народна банка и други органи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.03 2014 в 21:39

И това трябва да се постне задължително :
"Те се продават публично. Не само аз съм си купил акции от КТБ, но и голяма част от хората участващи в "Протестна мрежа"". Това заяви пред ПИК протестър №1 Асен Генов.
Блогърът обаче отказа да коментира финансовите параметри около придобите от него акции.
Той със задоволство отбеляза в Туитър, че акциите на КТБ са се вдигнали с 12% за последната година.
Прочети цялата статия тук: Асен Генов е акционер в банката на Цветан Василев - Поглед Инфо
Мдам , не като да не изригват лошите медии - въпроса е има ли сестра асенча или не ?

11.03 2014 в 19:46

Това ли ви е новината на деня? Заработихте ли надника, тролчета прокопиеви?

11.03 2014 в 18:11

Добре де, змей, това сега опорна точка ли е лаенето... по - скоро не, мисля, че е самодейност. Ти сигурно си най малко задръстеното хунвейбинче от всичките - това е апогея на напъните на гладкото ти мозъче. Но да те предупредя - от позитано пляскат за самодейност (за справка виж първаня). Мая ще останеш без стотинки тая вечер - няма да има за хероинче...язък за напъните...

11.03 2014 в 17:56

Кога Прокопиев ще бъде подведен под отговорност за всичко, което е правил?

11.03 2014 в 17:54

Джаф-джаф стоянчо , нещо от далече ми джафкаш , вземи се обърни че идват едни чичковци от „Екоравновесие” и какъвто си ми грозен и крастав , следва евтаназия и чичо ти асенча няма ти помогне , колкото и книжки да сте горили заедно .

11.03 2014 в 17:43

Брей, я виж ти малкото говно змей се разписало под този си ник. Само виж да не объркаш пак ник-овете, пак да оплетеш конците и да се изчервиш, че вожда станишев пак ще те напляска...

11.03 2014 в 17:34

и какъв е проблема на някои от коментиращите? Ами да даде интервю и вашия работодател Иво прокопиев? Ама се крие като плъх

11.03 2014 в 17:26

Джаф-джаф стоянчо , и върти очички за помощ ха ха ха страшно помиярче си , ще ти помогнат няма страшно , сега тичат към ветеринарната клиника за ваксина . А може и чичо ти асенча да викат мантри да ти пее и термометър ще носи да ти го мушне и измери колко си се разгорещил .

11.03 2014 в 17:18

Ехааа...станах бройка на комсомолката! Луд, СитЛорд - вие можете ли така :) Сега вече ще ме и "ощастливяват" - ква дълга дума е успяло да напише,а! Преди не я знаеше и бях яко начимберен. Още ми е зле...

11.03 2014 в 17:13

Стоян , бъррр докато си писал прочувствените редове си напълнил гащите , разнесе се сериозна смрад , научи се да стискаш паленце , малкото псе се напишка от безсилно джафкане кефффф ... искам още , давай .