Татяна Дончева: Няма широка лява коалиция, има тясна коалиция от предишните избори

OFFNews 23 май 2021 в 13:54 7639 0

В първата си изява след като лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че води преговори с "Движение 21" за коалиране за предстоящия вот, председателят на Д12 Татяна Дончева обяви:

"Няма широка лява коалиция, има тясна коалиция във вида, в който тя беше и на предишните избори".

Това стана на брифинг на формацията "Изправи се! Мутри, вън!". Малко по-рано през деня Мая Манолова каза, че Дончева остава в обединението.

"Всички споразумения, които се подписват с БСП, са за взаимодействие. Те не правят никого нито коалиционен партньор, нито участник в изборите, нито от това произтичат взаимодействията, които Избирателният кодекс дава", заяви още Дончева.

Тя подчерта, че остава в коалицията с Мая Манолова и Отровното трио.

"Направили сме компромиси, които гарантират излъчване на парламентарна формация, здрава парламентарна група, яснота на приоритетите и разумно разпределение на позициите по различните региони и разумна организация по нашата дейност в избирателната кампания. Това е определящо", посочи още Дончева.

Арман Бабикян от Отровното трио напомни, че в основата на коалицията са две граждански сдружения и три партии, а за широката лява коалиция, промотирата от БСП, коментира, че ще е факт, когато бъдат върнати 400 000 гласа в листите на "Позитано".

Утре "Изправи се! Мутри вън" ще се регистрира за предстоящите избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови