Светлозар Лазаров напуснал Атака заради несъгласие с правителството

Не е защитен интересът на България нито пред Газпром, нито пред ЕК, смята бившият главен секретар на МВР

OFFNews 12 октомври 2018 в 08:37 3205 0

Снимка бТВ

Несъгласие не с политиката на „Атака”, а с решения на правителството – това е довело до оставката на националния координатор на партията Светлозар Лазаров.

В сутрешния блок на бТВ бившият главен секретар на МВР подчерта, че оттеглянето му не е заради сблъсък с Волен Сидеров, завръщане в министерството или заради готвен нов политически проект.

„Аз имам несъгласия с определени политики на това правителство – напуснал съм партията, защото не желая да бъда съпричастен с това управление”, подчерта Лазаров.

Като пример той даде енергийната сфера:

„Не беше защитен държавният интерес в преговорите с „Газпром”. Цяла Европа когато преговаряше (след споразумение между компанията и ЕК, което позволява определяне на по-добри условия за доставки – б.р.), ние проспахме този период (в края на септември беше подписан анекс към договора ни с „Газпром”, в който единствено има възможност за преразглеждане на цените на всеки две години – б.р.)”.

Според Лазаров в топлоенергийната сфера също има заложена „бомба” – не е бил защитен интересът на България по отношение на тецовете и въглеродните емисии.

„Не е защитен интересът нито пред „Газпром”, нито пред ЕК”, категоричен беше Лазаров.

Лазаров беше категоричен, че не работи по нов политически проект:

Той коментарира и останалите партньори в управляващата коалиция. Лазаров определи като „незаконосъобразни” действията на българското правителство по казуса „Пирин” и обвърза ултиматумите на вицепремиера Валери Симеонов (НФСБ) със „съмненията за лобизъм в това управление”.

„Колко сенки тегнат над г-н Симеонов, а е вицепремиер и с шумомер ходи”, коментира бившият главсек на МВР.

По повод мнението на Цветан Цветанов, че „ще е много лош знак” Светлозар Лазаров да се върне като началник в силовото министерство, той заяви:

„От този човек по темата с главния секретар не зависи нищо, не знам защо коментира, може би за да се заяжда.”

Той подчерта, че с него не са водени преговори отново да оглави професионалното ръководство на МВР. Лазаров призна, че е бил против някои от реформите от 2013-2014 г., които, по думите му, били прокарани от политиците – например изваждането на ГДБОП от МВР. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови