Стефан Янев поздрави новия канцлер на Германия Олаф Шолц

OFFNews 08 декември 2021 в 20:06 1182 1

Снимка Министерски съвет

Министър-председателят Стефан Янев поздрави Олаф Шолц по повод избирането му за канцлер на Германия, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Премиерът Янев изпрати до новоизбрания германски канцлер поздравителен адрес, в който подчертава отличното състояние на двустранните отношения между България и Германия и изразява очакване, че и в бъдеще ще продължи да се развива традиционното приятелско и тясно взаимодействие във всички направления от взаимен интерес.

Днес Шолц встъпи в длъжност, като получи подкрепата на 395 депутати.

Олаф Шолц е новият канцлер на Германия

„С оглед на актуалните предизвикателства, пред които е изправен Европейският съюз, считам, че обединяването на държавите-членки около конкретни стъпки за решаване на проблемните въпроси е от ключово значение. Убеден съм, че със стратегически, политически и икономически партньор като Германия, заедно ще допринесем за постигането на тази важна за бъдещето на Европа цел“, изтъква още премиерът Янев в поздравителния адрес. Българският министър-председател отправя пожелания за здраве и успех във високоотговорната мисия на Олаф Шолц като канцлер на Германия.

В началото на седмицата премиерът Стефан Янев изпрати поздравителен адрес и до Карл Нехамер за встъпването му в длъжност като канцлер на Австрия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

1

Bace7

09.12 2021 в 03:55

То навремето и Боко като пионерче стръвно поздравяваше Танте Шмъркел за какво ли не, а Европа ще я запомни само с тълпите мигранти и смешните пуделяшки истории. Истината е, че това беше една бездарна комсомолска активистка, която големият Х.Кол измъкна по грешка от някаква ГДР-ска дупка, за да го предаде накрая. Човекът накрая изрично беше казал, че не я иска и на погребението си.
 
X

Подкастът на OFFNews