Стефан Янев: Надявам се да бъде сформиран работещ кабинет в обозрим срок

OFFNews 21 юли 2021 в 11:33 1210 0

Надявам се да бъде сформиран работещ кабинет в обозрим срок, тъй като това е необходимо за всички българи. От изказванията в Народното събрание чух визии и приоритети, които съвпадат със започнатото от служебното правителство.

Това заяви служебният министър-председател Стефан Янев в Народното събрание.

По думите му приоритетите са свързани с ограничаването на непрозрачното харчене на публични средства, социалните области, здравеопазването, образованието и подпомагането на бизнеса. 

"Това, което беше заявено за съдебната реформа, е нещо, което всички очакваме. Почти всяка година не сме изненадани от критиките в докладите на ЕК", допълни той. 

Премиерът заяви още, че се надява заявките, които са дадени от парламентарните сили, да се реализират в нужния диалог, да се намери консенсус и бъдещото правителство да бъде добре представено.

По думите му правителството трябва да бъде създадено на базата на приоритети, програма и това, което е важно за българските граждани и бъдещото на България, "за да я има България и нас".  

На въпрос дали има предложение към него или министри да продължат да са част от управлението Янев отговори, че всичко е възможно. "Принципът е следният: да има програма, коалиция и ясни приоритети, да има съгласие, а след това е разговорът за личности, които могат да бъдат във всяка една посока", добави той.   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!