Според НФСБ Сидеров работи срещу България, но коалицията не се разпада

ВМРО не искат да взимат страна в конфликта между Симеонов и Сидеров

OFFNews 17 октомври 2018 в 10:23 2044 3

"Интересите на Волен Сидеров са да защитава само интересите на Русия и да работи срещу България - в никакъв случай това не е патриотизъм".

Това каза зам.-председателят на парламентарната група на "Обединените патриоти" и зам.-председател на НФСБ Валентин Касабов. По думите му обаче парламентарната група на патриотите "засега не се разпада". От партията засега нямали намерение да напускат управляващата коалиция.

Той обясни, че поводът за решението на НФСБ да снеме доверието от Сидеров "са поредните му лъжи в телевизията му и надписите, които вървят от вчера". Касабов говори за надписите, които в момента излизат в ефира на партийната телевизия на "Атака". От снощи там въвдят няколко надписа, според които вицепремиерът Валери Симеонов е човекът на Джордж Сорос в българското правителство.

"Има поредица от лъжи и действия на Волен Сидеров срещу „Обединен патриоти", срещу голямата коалиция и срещу България", каза днес Касабов.

"След снемането на доверието, следващата стъпка е на Коалиционен съвет да се обсъди председателството на Волен Сидеров", каза друг депутат от партията на Симеонов - Борис Ячев. Той коментира, че до решението се е стигнало защото през последните месеци Сидеров е атакувал не само Валери Симеонов, но и други министри.

"Телевизия „Алфа“ продължава да излъчва от вчера слайдове с клевети по отношение на вицепремиера Валери Симеонов и по отношение на други представители на управляващата коалиция, визирам Цветан Цветанов. Не можем да приемем клеветата, че Валери Симеонов е вицепремиер на Сорос", заяви Борис Ячев.

Според Ячев целта на Сидеров е да разбие управляващата коалиция. "За интереса попитайте този, който стои в дъното на атаката", каза той и добави, че "коалицията е стабилна що се отнася до народни представители от НФСБ и вицепремиера Валери Симеонов".

" Ако някой не е съгласен с действията на парламентарната група и с позициите на „Обединени патриоти“ в изпълнителната власт, негово право е да си търси политическо поприще", добави Ячев.

Третата партия в "Обединените патриоти" - ВМРО, обяви, че няма желание да взима страна "в конфликта между НФСБ и Волен Сидеров" и за тях е " фундаментално важно единството на патриотичните сили".

"Нямаме желание да вземаме страна в този конфликт. Достатъчно неприятно е, че между двама наши партньори има такова напрежение, търсим разговор на коалиционен съвет и се надяваме събитията да са обратими", коментира депутатът от партията Искрен Веселинов.

На въпрос дали има основания да се иска оставката на Волен Сидеров, той уточни, че в рамките на коалиционния съвет ще се води разговор за всеки един от проблемите.

В понеделник телевизията на "Атака" спря предаванията си и на черен екран с бял надпис излизаше посланието: "Телевизия "Алфа" спря. Питайте правителството защо". От "Атака" запазиха мълчание за причината за спирането. Работещите в телевизията също не коментираха темата, а от СЕМ обясниха, че не са налагали глоби или други санкции на медията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5800

3

Франсис Беконът

17.10 2018 в 12:28

А тези пък ВМРО си мълчат, мизерниците и си стоят при Тиквата.

Дръжте си го Болен, със здраве да си го ползвате!

Важното е да има ВЛАСТ и некой лев бонус!

6145

2

kokoten

17.10 2018 в 12:26

...за сметката на народеца...невероятните отрепки крепят Мутрата...направо не е за вярване докъде стигнахме.....