Спешна среща в парламента за коалиционното споразумение, подписването му се отлага (обновена)

БСП е поискала промяна в текстовете на законодателната програма

OFFNews 09 декември 2021 в 09:06 6197 2

Споразумението между „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ няма да бъде подписано днес. Социалистите поискаха промяна в текстовете на законодателната програма.

Това обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков, който е на спешна координационна среща между лидерите БСП, ДБ и ИТН в парламента. Тя се провежда в този час в Огледалната зала. "Нека днес да завършим разговорите – или в рамките на утрешния ден, или в събота и неделя, или до понеделник и в началото на следващата седмица да имаме вече работещо правителство", каза още Петков. 

Очакваше се споразумението да бъде подписано днес. "Демократична България" вчера одобри коалиционното споразумение и даде мандат на председателите на трите партии в обединението да го подпишат. 

Една от партиите, преговарящи за съвместно управление, е възразила на коалиционното споразумение за управление, което се очаква да бъде подписано днес, обяви по-рано зам.-председателят на Народното събрание Ива Митева от Има такъв народ пред бТВ. Тя подчерта, че това не е ИТН. 

"Има такъв народ" изчистихме всичко, внимателно се запознахме със споразумението. Имахме претенции за изчистване на формулировки и от политическа гледна точка задавахме някои въпроси – основно по отношение на назначаването, как ще се назначават изпълнителни директори, председатели на държавни комисии", обясни Митева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

2

Atan

09.12 2021 в 11:41

Сега др.Нинова ли ще играе ролята на стопер?

2210

1

fishcake1

09.12 2021 в 09:45

Нинова продължава да прави услуги на ГЕРБ, бързо да я разкарват.