Следващият кабинет: Четирима вицепремиери и две нови министерства

OFFNews 06 декември 2021 в 10:27 2990 0

В следващия кабинет очакваме да имаме четирима вицепремиери и две нови министерства, съобщи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след края на консултациите за съставяне на правителство при Румен Радев.

Той отказа да коментира имена, но заяви, че принципът не е "от всяка партия по един". Според Петков още нищо не окончателно, а финалното решение ще бъде съобщено до 24 часа.

По думите му първо трябва да бъде взето решение от вътрешните органи на останалите три партии.

Лидерът на ПП беше категоричен, че бъде ли подписано коалиционно споразумение, те няма да бавят процедурата и ще вземат мандат.

Той отново потвърди, че едното ново министерство ще се появи от разделянето на министерството на икономиката и обособяването на новото министерство на иновациите и растежа.

Петков коментира, че с останалите три партии - БСП, ИТН и ДБ са постигнали около 90% съгласие по всички теми, а за останалите 10% ще са нужни допълнителни разговори. Той не каза кои са спорните теми, но отново защити увеличението на максималния осигурителен доход, предложение, което не беше подкрепено от ДБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!