''След Божков идва времето на Валентин Златев''

OFFNews 24 май 2020 в 11:55 11711 5

"След Васил Божков идва времето на Валентин Златев… Досега държавата и олигархията винаги са съществували паралелно. Факт е, че има първи удар, втори удар, очаквайте и трети удар" - предупреди зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов в предаването "Неделя 150" на Българското национално радио (БНР).

По думите му идеята за създаването на верига държавни бензиностанции ще разбие картелното споразумение, каквото е категоричен, че има:

"Всички данъчни складове са в ръцете на една фирма с доста известен управител… Започва един оздравителен процес, непознат за България, който остава извън вниманието на обществото, медиите. Първите тежки удари срещу олигархията вече са факт, разбиването на срастването на крупния монопол с политическата власт. Първият случай беше ударът върху хазартната империя на Васил Божков. Сега се нанася втори удар върху установен монопол и картел".

Според Симеонов в момента се наблюдава картел между големите доставчици на мобилни услуги, „които тихомълком повишиха и почти изравниха цените на тези услуги“. "Като вдигат цените, пренасочват приходите си от там, а, от друга страна, предлагат ниски цени на интернет и на цифрова телевизия, като така ликвидират действащи кабелни оператори, които си плащат данъците. Подложени на атака с ниски цени, тези фирми започнаха да обявяват фалити", заяви зам.-председателят на парламента.

По негова оценка в най-сивия сектор са автосервизите.

„Намаляването на ДДС върху ресторантьорските услуги е една от малкото сериозни мерки, които реално ще подпомогнат най-засегнатия от кризата бранш – туризмът - твърди Симеонов. - Изравняването на ДДС за хотелите с ресторантите премахва една несправедливост в третирането на двете страни на една монета“. Според него с антикризисната роля на тази мярка ресторантьорите ще имат възможност да компенсират част от загубите, които са претърпели през изминалите два месеца и да влязат на сравнително високи обороти в новия сезон.

Той коментира несъгласието на финансовия министър Владислав Горанов с намаляването на ДДС от 20% на 9% с думите: "Ясно е, че Горанов има своите аргументи като финансов министър да бъде против ощетяването на бюджета. Той гледа мащабно на бюджета на държавата и е естествено, че е против да губи по едни 150 млн. лева на година“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2400

5

Стик

25.05 2020 в 08:17

ПП ГЕРБ в услуга на руснаците за подмяна на историческата ни памет:
„В Бургас бяха поставени плочи с имената на съветските войници, починали в резултат на смъртоносно препиване с метилов спирт в началото на съветската окупация на България през септември 1944 г. Средствата за строителната дейност, както и новите плочи са платени от „Лукойл”. От метиловия спирт, намерен в цистерна, са пили няколко стотин съветски войници. От тях около 200 са потърсили медицинска помощ, 150 са били в много тежко състояние, 42 за починали, а други 8 са ослепели в резултат от препиването. Новата руска инициатива с поставените плочи с имената на съветските войници е поредният подъл опит за манипулиране и фалшифициране на историята ни и представяне на Червената като освободител, а не като окупатор.“, 21.12.2019 г. - faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-rusiya-obyavi-na-pametni-plochi-imenata-na-44-voynitsi-na-chervenata-armiya-zagin ali-ot-prepivane-v-burgas

17439

4

мнение от IP

24.05 2020 в 17:42

Като го слушам Симеонов, ще броя оставащите дни до изборите с надеждата да изчезне най-сетне.

12182

2

sawall

24.05 2020 в 13:16

Симеонов нищо не е пропуснал, просто лъже та маже. Идва не времето на Златев или на Божков. Идва златният век на Пеевски. Удряли империи и монополисти, но едно момче с добър апетит, чието богатство, както е всеизвестно, е с престъпен произход богатее, а вестниците му щедро хвалят премиер и Партия. Борисов добре се е научил от Путин: държиш олигарсите в шах и ако някой се репчи - балтията. Тези дето служат и помагат получават чадърче.

Не че Божков и банкера на Пеевски не са мафиоти и гангстери. Ама не ни лъжете, че всички подред ще опраскват.

12021

1

bls

24.05 2020 в 12:25

Симеонов пропуснал ли е, че златев от доста време вече не е управител на лукойл?