Симеонов: Рано е за разпад на 'Обединените патриоти'. Няма шанс да се коалираме с Бареков

OFFNews 15 октомври 2018 в 19:06 2593 0

"Коалицията на "Обединените патриоти" я има и за разпад е рано да се говори".

Това каза вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов в ефира на БНТ. По думите му що се отнася до предстоящите европейски избори - това е въпрос, който няма връзка с тази коалиция и всяка от партиите може да се яви на тях поотделно.

Той каза още, че трите партии имат относителна независимост една от друга и продължават да изпълняват обща програма. "Ние сме три отделни партии, с три отделни устава, с три различни програми, въпреки че имаме изключително много общо, но ние сме три различни партии с три различни ръководства и аз много държа на независимостта на тези партии", подчерта Симеонов.

Вицепремиерът каза още, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще получи искания от него отговор за евентуално съвместно участие в предизборна коалиция до месец. Това трябвало да стане след решение на национално ниво и след като ръководствата на трите партии обсъдят кой какво разбира под съвместно явяване на избори за европарламент.

"Няма да допусна, който и да било с менторски тон да ми казва какво да прави НФСБ и какво да не прави", добави той по адрес на Сидеров.

"Нашата коалиция е свързана с участие в парламентарни избори и евентуално участие във властта. Имаме коалиционно споразумение, политическо споразумение и аз държа това споразумение да се спазва", добави Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews