Сидеров: Не искам 'Обединените патриоти' да напускат управлението, а да заздравя властта

OFFNews 19 ноември 2018 в 16:39 4195 0

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че не иска "Обединените патриоти" (ОП), на които е съпредседател, да излизат от управлението на страната.

След решението на Валери Симеонов да подаде оставка като вицепрмиер, през почивните дни Сидеров поиска и другия вицепрмиер, издигнат от ОП - Красимир Каракачанов (лидер ВМРО), да напусне поста си в кабинета.

"С премиера разговаряхме, за да изчистим някои теми, които бяха медийно замърсени. Почувствах се отговорен да му обясня моето предложение към вицепремиера Красимир Каракачанов за неговата оставка. Идеята ми е за заздравяване, а не за разрушаване на управляващата коалиция", написа днес лидерът на "Атака" в Фейсбук.

Думите му са в отговор на изказване на зам.-председателя на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки. По-рано днес той изрази тезата си, че с действията си Сидеров иска изваждането на представителите на „Обединени патриоти” от управлението, а това ще отвори врата на ДПС за влизане във властта.

Сидеров твърди, че с предложението си цели стабилност и добро управление.

"Категорично искам да кажа, че моята идея не е за оттегляне на патриотите от управляващата коалиция, както манипулативно внушават евродепутатът Джамбазки и негови колеги. Целта е управлението да продължи с нови идеи и важни решения за българския народ, свързани със стандарт и доходи", написа още той и призова "всеки от партньорите ми в Обединени патриоти да надмогне егото си".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови