САЩ: Държавният секретар има достоверна информация, че Миталов е участвал в сериозна корупция

Мая Младенова 07 февруари 2020 в 09:06 10963 4

Майкъл Помпео - държавен секретар на САЩ

Държавният секретар (Майкъл Помпео) има достоверна информация, че Миталов е участвал, директно или индиректно, в сериозна корупция в качеството си на съдия от Специализирания наказателен съд. Тази корупция подкопава върховенството на закона и демократичните институции в България.

Това се казва в отговор от Държавния департамент на въпроси на OFFNews, свързани с първата публично наложена забрана на българския гражданин заради корупция.

Раздел 7031(c) от Закона за бюджетни разходи, чуждестранни операции и свързани програми на Държавния департамент за 2020 г., по който бе наложена забраната, не дава конкретна дефиниция на „сериозна корупция, посочват още от Бюрото по международни въпроси в областта на наркотиците и правоприлагането. "По принцип ние разглеждаме характера на корупционните действия, включително и техния евентуален ефект върху националните интереси на САЩ", допълват оттам.

От Държавния департамент не цитират конкретни доказателства срещу Миталов, нито отговарят директно на въпроса дали публичното оповестяване на забраната за влизане в САЩ има връзка с председателя на "Русофили" Николай Малинов. Забраната е наложена поради убеждението, че "корупцията нанася съществени вреди върху икономиката, обществото и сигурността на дадена страна, може да улесни организираната престъпност и да отслаби общественото доверие във върховенството на закона и в управлението. Това има пряко отражение върху националната сигурност на Съединените щати, техните икономически и външнополитически интереси и, убедени сме, тези на партньорските на САЩ страни."

Невинаги забраната Раздел 7031(c) за влизане в страната се оповестява публично.Такива решения се вземат въз основа на събрана информация, но понякога остават конфиденциални и не се съобщават.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

4

Victimized

07.02 2020 в 15:58

САЩ нямат проблем с корупцията, при тях дори е узаконена. Проблем е когато корумпираните не са на тяхна страна....

706

3

order

07.02 2020 в 11:37

Ченалова: САЩ проведе ли разследване по секретната грама на Байърли за сенчестите връзки на Борисов?
https://mobile.frognews.bg/article/190808/

..... Беше ли проведено разследване по секретна грама на американския посланик Джон Байърли от 2006 г. в която се описват сенчестите връзки на бъдещия тогава премиер-Бойко Борисов и се говори за участието му в незаконни дейности.
... В грамата се посочва , че Борисов е свързан със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов.

Защо при тези данни Борисов не е санкциониран??????

4040

2

jovo

07.02 2020 в 10:04

Всички американофили и русофили да се позамислят , дали прекланянето пред коя да е империя е добре за собствената им страна, а тези които им дават трибуна да се замислят не трябва ли да се ориентират страстите към оправяне на нашето си дворче.

10372

1

elbarbudo

07.02 2020 в 09:55

Тука се осраха краварите прости...