Радостин Василев към ИТН: Не подкрепяйте преврата

Спортният министър в оставка се обърна към Ива Митева: Не ставайте предател, не поемайте поста председател

Йорданка Веселинова 16 юни 2022 в 12:43 3297 3

Радостин Василев

Снимка БТА/Минко Чернев

Спортният министър в оставка Радостин Василев

Спортният министър в оставка Радостин Василев отново призова колегите си от бившата си партия "Има такъв народ" да се дистанцират от нея. Този път той отправи този призив от трибуната на Народното събрание по време на дебата за исканата от опозицията оставка на председателя на парламента Никола Минчев.

Василев, който в понеделник обяви, че напуска партията, призова от трибуната на НС други хора от бившите му съпартийци да го последват.

"Не подкрепяйте преврата в държавата. Държавата ни е по-важна от всичко", заяви той.

Радостин Василев заяви още, че депутатите от парламентарната група на "Има такъв народ" се срамуват от случващото се в партията. Според него достатъчно доказателство за това е отсъствието на други изказващи се от ИТН с изключение на верните на Слави Трифонов Тошко Йорданов и Станислав Балабанов.

В заключение Радостин Василев се обърна към Ива Митева, спрягана за поста на Никола Минчев:

"Г-жо Митева, не ставайте предател, не поемайте поста председател."

Тази сутрин председателят на ПГ на ИТН и доскорошен коалиционен партньор Тошко Йорданов обяви, че ще предложат Ива Митева за председател на НС. 

Митева бе председател на НС в 45 и 46-НС. В 47-НС обаче вместо председател тя стана зам.-председател. От този момент тя никога не е сядала на местата за зам.-председатели, а вместо това избира мястото до Тошко Йорданов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

2

pisnamiotmutri

16.06 2022 в 13:52

Годината е 1992-ра
Правителството на Филип Димитров започва фронтална атака за откраднати милиарди. Зараждащата се мафия с корени в номенклатурата се противопоставя и в същия момент службите започват атака срещу правителството на тема #Македония. Атаката е и от президента също част от партията.
Правителството не се поддава на натиск и следва... моментнално сваляне на председателят на НС - Стефан Савов.
Операцията се ръководи от тогавашния коалиционен партньор на правителството #ДПС
Въртят ни в кръг приятелчета, повтарят успешни практики и ни държат на дъното смачкани и жалки, блеещи по площади без да бъдат чути - световни лидери по смърт и първенци по корупция в ЕС. Осъзнаваме ли, че ИТН напусна правителството заради точка - признаване, че македонският език е български. Кой руски слуга добави тази нагла точка като червена линия? Как с унижение, очакваме народите на Македония и България да бъдат силни заедно при такова изнудване? На 22-ри 18:30 сме пред Народното събрание да подкрепим

4038

1

Moirae

16.06 2022 в 13:40

То не е само преврат: то е вечната реставрация на мафиотската кражба като норма, с което ни карат да свикнем. Само къде не са дошли с лъжичка да ни го натикат. Няма другаде такава мафиотска истерия.