Радина Банкова: Моята кауза е Ловеч, да се обединим, за да извършим промяната

OFFNews 08 октомври 2019 в 14:02 1335 0

"Благодаря Ви, че сте тук, че сте отделили от времето си, за да чуете моите и на кандидатите за общински съветници от БСП идеи, които имаме и с които ще преследваме една - единствена цел - промяната за Ловеч, както и за останалите населени места в общината".

Това каза пред жители на село Къкрина кандидатът за кмет на община Ловеч Радина Банкова. Тя добави, че това може да се случи само с подкрепата на всички в общината. "През последните четири години управлението на общината е престанало да се интересува от мнението на хората по различни проблеми, без решение са останали и много от проблемите както на отделни хора, така и на цялата общност", каза още Радина Банкова. Тя коментира, че затова хората са се отчуждили, затова нямат вяра, че може да се случи нещо добро както за общината като цяло, така и на отделните семейства. "Специалистите напускат Ловеч, младите не се връщат след като завършат висшето си образование, тъй като бившите големи фирми вече не работят, а сегашното управление не предоставя добри условия за развитието на малкия и средния бизнес - възможност за създаване на работа за много хора. Затова през цялата си кампания ще повтарям едно и също - всеки от нас трябва да остави на по - заден план личните си интереси и пристрастия, за да се опитаме заедно, всички, да направим нещо за Ловеч, за всяко едно населено място в общината, колкото и малко да е то", допълни кандидатът за кмет.

Радина Банкова напомни на присъстващите, когато гласуват за нея, да не пропуснат да гласуват и за листата на кандидатите за общински съветници на БСП с номер 56, защото на всеки кмет му е необходим екип от съмишленици, с които да работи, на които да се опре при вземането и изпълнението на различни решения и политики. "Само така хората от всяко село ще помогнат и на себе си при разрешаването на различни проблеми в населеното място, свързани най - често с поддържането на уличната мрежа, водоснабдяването, сметосъбирането и други битови услуги", заключи Банкова.

Жителите на селото споделиха, че от години се "позакърпват" улиците в центъра на Къкрина, а за другите не се и мисли за ремонт, който е наложителен. На много места след ремонт на остарелия водопровод улиците се оставят разкопани в продължение на месеци.

Нека заедно изберем кметския наместник - поискаха от кандидата за кмет на община Ловеч жителите на село Брестово

След срещата с жители на Къкрина, Радина Банкова разговаря и с живеещите в село Брестово. Тя каза, че е предприемач и ръководител на семейната си фирма в продължение на 25 години и така се чувства подготвена, за да поеме отговорността за влизане в една нова област за работа, каквато е общината. По думите й само един апатичен човек може да приеме за нормално, че Ловеч е на последно място в момента сред областните градове в страната по икономическо развитие и ако така продължат нещата още няколко години, градът ще бъде заличен напълно. "Аз не се плаша от трудности, толкова много съм преодоляла по пътя си, за да достигна дотук, важното е да се предприемат бързи мерки, които ще доведат до така желаните от мен промени, от моите съмишленици, от общинската организация на БСП в Ловеч, която издигна кандидатурата ми за кмет", заяви Радина Банкова. Тя бе категорична, че не може един град с толкова природни дадености и с толкова културни и исторически паметници да бъде оставен да се разпадне. Според нея особено внимание трябва да се отдели на здравеопазването, за да може болницата в града да не бъде затворена, да се търси връзката между образование и бизнес така,че млади специалисти да постъпват на работа в града. "Не на последно място - да бъде съставен кризисен план за развитието на малкия и средния бизнес в общината, с изпълнението на който ще започнат и първите крачки към успешно съживяване на града и възстановяване на добрите му позиции през миналите години. Успешен ли е бизнесът, успешни ще бъдат и останалите области от развитието на обществото, най - вече социалните услуги за населението", категорична бе Радина Банкова.

В разговора бяха коментирани проблемите на селото - нуждата от почистването на улиците от надвисналите клони на дърветата, по - стриктното спазване на графика за сметоизвозването. Хората от Брестово поискаха Радина Банкова да им обещае, че като стане кмет няма да назначава сама кметския наместник за селото, а ще се върне при тях, за да го изберат заедно. Само така според тях ще се гарантира, че избраният от тях кметски наместник ще се отзовава на грижите и проблемите им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови