Радев призова за ''морално'' съставяне на парламентарно мнозинство

Не по-малко важно е анализатори и публични говорители да обявяват дали и те не получават финансиране отвън, коментира президентът

OFFNews 06 юли 2022 в 20:28 3239 11

Румен Радев

Снимка БТА/Цветомир Петров

Румен Радев, президент

Всеки, който работи за парламентарно мнозинство, трябва да се стреми да го формира по такъв начин, че да не нарушава морални принципи, традиции, норми. То трябва да бъде формирано така, че да има дълготрайна устойчивост - иначе ни очаква цикъл от следващи избори.

Това заяви днес президентът Румен Радев преди участието си в церемонията „Банка на годината“.

Няма смисъл да обсъждаме парламентарно мнозинство и неговите политики преди да сме наясно дали ще бъде формирано. Нека наистина изчакаме до петък да видим дали най-голямата парламентарна група ще успее да изпълни връчения мандат. Движим се по Конституция, увери президентът.

Относно българо-руските отношения Радев заяви, че „трудно ще направим някои неща“.

Изгонването наведнъж на 70 дипломатически служители е безпрецедентен акт и отговорност за него носят правителството и лидерите в коалицията“, посочи той.

Според него това решение увеличава риска за нашата енергетика, икономика и за гражданите. Връщането на доверието в политическата класа изисква да има прозрачност по отношение на български политици отвън. Не по-малко важно е анализатори и публични говорители да обявяват дали и те не получават финансиране отвън, добави Радев.

Всеки, който работи срещу интересите на България, трябва да носи своите последствия, но това трябва да става при установените процедури и при наличие на доказателства, каза Радев. 

Попитан за предложените изменения в Изборния кодекс за връщането на хартиените бюлетини, президентът заяви, че е важно да се проследят дебатите в пленарната зала. Имаше хора, които много силно настояваха с ясни аргументи да има машинно гласуване, нека да чуем дали още отстояват тези позиции, посочи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

11

alfakentavur

07.07 2022 в 07:15

По принцип като му видя селската мутра и чуя нелепия изказ на Резидента и сменям канала. Снощи малко се забавих, колкото да чуя, че още страда за изгонването на 70-те разбойници. Голяма мъка, голямо чудо.
Някой ако му е гледал цялото мърморене - за спирането за заплатите изказа ли гняв и съжаление също?

2073

10

Johnny B Goode

07.07 2022 в 02:09

Мисленето не ти е силната страна. Повтаряй си опорките, вземай си копейките, и като стигнеш -8000 се пререгистрирай пак.
Аре чао, отделих ти повече внимание отколкото заслужаваш.

-240

8

редовно четящ

07.07 2022 в 00:11

Трябва да публикуват списъка на националните предатели на кремълска хранилка, воглаве с тази марионетка на снимката.

2073

7

Johnny B Goode

07.07 2022 в 00:06

Регистрирания вчера европед@л, що мислиш, че някой ти чете глупостите?

2073

3

Johnny B Goode

06.07 2022 в 22:12

Редакцията, дайте моля ви някоя друга снимка на резидента.
На тази прилича на магаре с констипация.