Радев: Партиите нямат основания за претенции към датата на изборите

OFFNews 17 януари 2021 в 16:20 3082 0

Партиите нямат основания за претенции по отношение на датата на вота, заяви пред журналисти президентът Румен Радев и припомни, че става дума за редовни избори, предаде БТА.

По покана на Католическата църква в България и по установена вече традиция, днес той присъства на светата литургия в Римокатолическата катедрала "Св. Йосиф" в София и церемонията по епископско ръкоположение на Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев, назначен от папа Франциск за помощен епископ на Софийско-Пловдивската епархия от римски обред с постоянно седалище в столицата.

"Да си пожелаем 4 април да бъде Великден за католици и арменци, но да е Великден и за възкръсващата демократична България, посочи Радев и заяви, че по негово мнение най-добрата дата за избори е била през миналия септември, след като като "през юли властта изчерпа търпението и хората масово поискаха нейната оставка".

"Последните месеци отнеха живота на хиляди българи, защото правителството не подготви страната за втората вълна на пандемията, посочи държавният глава и допълни, че през тези месеци били източени милиарди от държавния бюджед", каза още президентът.

Според него тези загуби е можело да бъдат предотвратени, ако изборите бяха навреме.

Сега въпросът вече не е толкова кога, а как ще се проведат изборите. Управляващите отказват да предприемат належащите действия за оздравяване на изборния процес. Затова всички ние трябва да бдим за спазването на закона, заяви президентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !