Радан Кънев: Няма как да влезем в Шенген, докато продаваме паспорти

OFFNews 22 май 2019 в 20:00 3939 2

По бТВ се проведе предизборен дебат между Радан Кънев ("Демократична България"), Александър Йорданов (ГЕРБ и СДС), Юлиян Ангелов (ВМРО) и Велизар Енчев (БСП). В него кандидатите кръстосаха шпаги по редица въпроси, свързани с членството ни в Европейския съюз и ситуацията в страната.

Кънев коментира, че е невъзможно България да очаква да влезе в Шенген, когато все още не сме решили скандалите с продажба на български паспорти, както и това, че в парламента и в ЕП влязоха партии благодарение на парите, взети от фалиралата КТБ. Според него, "корупцията е тежката реалност, в която живеем".

Той още изтъкна, че ГЕРБ, БСП и "Обединение патриоти" започват да се крият всеки път, в който се заговори за реформа в прокуратурата. Въпреки това той се радва, че по време на избори все пак се повдига темата за правосъдна реформа.

Юлиян Ангелов от ВМРО коментира, че Кънев няма право да говори за морал, тъй като подкрепя гей браковете, а "Демократична България" няма общо с дясното, тъй като е влязла в коалиция със зелените.

"Не съм привърженик и не съм бил (бел. ред. - на гей браковете). Тези въпроси не трябва да са общоевропейски, а трябва да се решават в България. Винаги съм имал кауза и тя е, че българските демократи имат право на алтернатива на ГЕРБ, защото ГЕРБ се държи като комунистическа партия", отвърна Радан Кънев.

Водещата на предаването Цветанка Ризова помоли за коментар от участниците във връзка с думите на лидера на европейските либерали Ги Верхофстад, че крайнодесните европейски партии целят да разрушат Европа, финансирани от Русия.

"Когато осъзнаем, че сме част от една велика сила, част от най-голямата икономика, тогава ще разберем, че великата сила сме ние", заяви Кънев и допълни, че крайните националисти в Европа в 90% от случаите се оказват обикновени мошеници, които използват чувствата на хората за лично обогатяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови