Проф. Сербезова: Постовете са отговорност и възможност да направим нещо добро

Според нея трябва да има промяна в комуникационната стратегия на МЗ и реформа в спешната помощ

OFFNews 07 декември 2021 в 18:51 4753 0

Снимка Архив/БТА

Промяна в комуникационната стратегия, особено при въвеждането на нови мерки. Свобода на министъра на здравеопазването сам да подбере екипа си. Обединяване на обществото около консенсусни теми. Реформа в спешната помощ и лекарствената политика.

Това бяха нещата, които смята, че трябва да се направят в здравеопазването спряганата за министър проф. Асена Сербезова. Тя обаче нито потвърди, нито отрече дали ще е наследникът на Стойчо Кацаров в правителството на "Продължаваме промяната", "Демократична България", БСП и "Има такъв народ". От думите й пред ТВ1 се разбра, че "постовете са една отговорност и възможност да направим нещо добро".

Сербезова бе категорична, че първо трябва да бъде променена комуникационната стратегия на министерството, особено при въвеждането на нови мерки. Според нея след въвеждането на ограничения е необходимо да се дава и обратна връзка дали те дават резултат или не.

Вчера Даниел Лорер от ПП заяви, че здравното министерство е най-малкото исканото. Той се изказа ласкаво за проф. Сербезова, но отказа да потвърди дали с нея са водени разговори за следващия кабинет. Само обясни, че не познава проф. Сербезова лично, но изрази надежда "тя да е човекът, който може да спре тази нечувана смъртност у нас". Лорер потвърди, че здравното министерство ще бъде оглавено от ПП. 

Асена Сербезова смята, че отговорността на бъдещия здравен министър ще е голяма и това и причината, поради която това е и най-малко предпочитаното ведомство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови