Продължаваме промяната чака имената на министрите на коалиционните си партньори

Министерство на държавните предприятия няма да има, но МИ няма да остане в сегашния си вид

OFFNews 07 декември 2021 в 18:59 3215 0

"Продължаваме промяната" вече е готова с имената на своите министри, но очаква това да направят коалиционните партньори от "Демократична България", БСП и "Има такъв народ". 

Това стана ясно от думите на съпредседателя на ПП и кандидат за бъдещ премиер Кирил Петков.

"Съгласили сме се, че докато не финализираме политиките, няма да излизаме пред медиите с имена. Днес ще е скучно от медийна гледна точка, защото продължаваме с изчистването на последните редове по всяка от темите на коалиционното споразумение", каза Петков с уточнението, че утре ще е ясен окончателният брой на министерствата в проектокабинета.

Министерство на държавните предприятия няма да има, но Министерството на икономиката няма да се запази в сегашния си вид, обяви още Петков.

Ще има Министерство на икономиката и индустрията и ново Министерство на иновациите и растежа, посочи Кирил Петков, който още като служебен министър на икономиката обяви, че в МИ има "несвойствени дейности", които могат да се извадят от ведомството.

"Разговорите вървят в много конструктивна посока и засега няма никакви изненади от никого. Действаме по програма и се радвам, че изчистваме всички малки нюанси, които трябва да се изчистят сега, защото това ще укрепи и бъдещите политики на общите ни действия. Засега се радвам да съобщя, че не съм засякъл подводни камъни, а започваме да изграждаме все по-голямо доверие между коалиционните партньори", подчерта Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови