Президентът свиква КСНС за киберсигурността

OFFNews Последна промяна на 05 април 2016 в 16:59 2761 4

Президентът Росен Плевнелиев свиква Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на 14 април. Той ще е на тема „Национална политика за осигуряване на киберсигурност“, съобщиха от прессекретариата на президентството.

Участниците в КСНС ще обсъдят доклад на тема „Национална политика за осигуряване на киберсигурност. Изграждане на система, нормативно и финансово осигурена, за киберсигурност, защита и противодействие на кибератаки“, както и доклади относно „Организационни, функционални и ресурсни способности за противодействие на кибератаки“.

КСНС обсъжда въпроси и изготвя становища и предложения свързани с политиката за националната сигурност, гарантирането на гражданския мир, обществения ред и правата и интересите на българските граждани и действията при възникване на опасност за националната сигурност. Целта му е постигането на политическо съгласие и единодействие по приоритетни теми на сигурността и отбраната на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.04 2016 в 18:39

Вероятно прецедентът ще защити кибер сигурността, като сложи за съветник на Явор Колев HP кадърът Безуханова. От името на Безуханова личи, че ще й е трудно да слухти. Плюс това придобитото по линия на ДАНС know how от изтърбушени фирмени мрежи ще се канализира и ще захранва главно и единствено HP. Че сега какво е захранват един през друг Майкрософт, Гугъл, Фейсбук, няма нужда да изброяваме руските вражески компании като Яндекс. Постепенно шамарите, които са им приготвени заради тоталните загуби, причинени от това "посредничество" стават все по-големи, до толкова, че прецедентът вече подпиква от страх. Само не ми е ясно как ще направят компютърна сигурност, като крадат незавършени продукти, дават ги на джебелци, които дори не разбират за какво става въпрос и после ги изнасят за свръх бизнеси, свръх технологични процеси, включително космически мисии. Май е само въпрос на късмет и чувство на обич към човечеството от страна на окрадените, че все още човечеството съществува.

05.04 2016 в 17:48

И какво като не можем да се защитим като реална граница ,да се защитаваме в кибер пространството ??? Евала на охльо плужеклиев ,няма такъв палячо ;) !!!!

05.04 2016 в 17:42

Хуйло е решил да ни кибератакува, много му порасна работата ( и без това е малка....ха ха ха) на жужето.....

05.04 2016 в 17:13

Явор Колев ша присъства ли на съвета на Кибертрон

Той е много вещ кадър по националната киберсигурност.

Извикайте и muncho от коментарите, той също разбира от киберпрестъпления и редовно докладва реч на омразата на Явор Колев, защитавайки по този начин евроатлантическите ценности на Левски както би казал нашия прецедент :D