Президентът: Мустафа Карадайъ да преосмисли понятието Родина

OFFNews 08 юни 2021 в 15:37 7673 0

Лидерът на ДПС следва да преосмисли понятието „Родина“ и в какъв контекст го употребява. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, като коментира срещата на председателя на движението Мустафа Карадайъ с президента на южната ни съседка Реджеп Ердоган. 

Анадолската агенция цитира думи на Карадайъ пред председателя на Великото национално събрание на Турция Мустафа Шентоп.  "Тази земя е наша земя. Ние не сме имигранти тук, Турция е нашата родина - останахме тук след Османската империя.

Нашата битка е в защита на нашата турска идентичност, в защита на езика, религията и обичаите ни", припомня бТВ. 

Държавният ни глава призова Карадайъ „да си припомни клетвата, която е положил пред българското Народно събрание“.

„Имаме една от най-демократичните конституции, която гарантира равни права и не разделя по етнос, следва и политическите партии да не го правят“, заяви Радев. Той подчерта, че не е бил информиран за срещата.

„Турция е добър съсед, важен партньор и съюзник, но тези отношения трябва да се крепят на равнопоставеност, уважение и ненамеса във вътрешните дела“, каза още Радев.

Той коментира информациите за акцията на ДАНС в спецпрокуратурата, ГДБОП и други силови структури. "Мисля, че в правовата държава няма място за война между институциите, институциите трябва да работят координирано срещу
организираната престъпност и срещу корупцията, тази борба изисква и съдебна система, най-вече прокуратура, и изисква да има не избирателен подход, а правораздавателната система да се задейства преди медиите и институциите в чужди държави да осветлят това, което се случва в България, подчерта Радев. 

Патриотите свикват протест утре пред централата на ДПС

„БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“, организират протест на 09.06.2021 г. (сряда) от 12.00 ч. пред централата на ДПС на бул. „Александър Стамболийски“ №45А. За нас, като български патриоти, е недопустимо лидерът на една регистрирана и действаща на територията на Р България партия, да прави изказвания, които поставят националната идентичност и териториалната ни цялост под съмнение, съобщиха 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews