Президентът и БСП стоят зад призивите за оставка, смята Цветанов

OFFNews 13 ноември 2018 в 09:47 1938 1

Цветан Цветанов

ГЕРБ наблюдава протестите в страната, но без да се отклонява от управленската си програма, която е за 4-годишен мандат, обясни зам.-председателят на партията и лидер на парламентарната група на управляващите Цветан Цветанов в интервю за bTV.

Цветанов смята, че зад исканията за оставка на кабинета стоят „опозицията в лицето на БСП и координираните действия с президента Радев”.

„Това са факторите, които под една или друга форма провокират и натягат напрежението”, заяви той.

„Не бих сложил всички под един знаменател, но знам какви са указанията, дадени от страна на БСП към техните структури – пълна мобилизация за 11-ти, да не излизат кметове и знакови лица, а просто да организират хората, които да излязат и да застанат и да запречат кръстовищата в пътната артерия на страната”, разясни Цветанов.

По темата с горивата той коментира, че поскъпването не зависи от правителството, а от световните пазари, а през 2013 година литър гориво е струвал повече, отколкото сега. Минималната работа заплата оттогава се е увеличила с 200 лева оттогава, посочи още Цветанов.

Той отговори и на изказването на президента, който в речта си в петък посочи, че българите карат стари коли не защото не ги е грижа за природата, а защото нямат пари за по-нови. Думите на Румен Радев бяха във връзка с вдигането на данъка с до 50% върху автомобилите, произведени преди 2005 г.

„Обръщението на президента Радев не му прави чест. Желание на местната власт е да бъде коригиран този данък. В цяла Европа се ограничава дизеловото гориво и се ограничават автомобилите, които ползват това дизелово гориво. Това означава, че е момента всички автомобили, които в Западна Европа ще отпадат като възможност да се карат, ще дойдат в България”, каза Цветанов.

Той заяви още, че в момента президентът тласка страната към предсрочни избори, за да може да назначи служебно правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

13.11 2018 в 14:11

Според Цвъцко Цецеронов - кметовете на Брегово, Тунджа, Гоце Делчев, Арчар и Хърлец организираха протестите във Варна, София и Пловдив... Евала тогаз на БСП за таз мощна организация..