Премиерът се срещна с представители на Възраждане, сред тях и Мангъров

От партията на Костадин Костадинов се обявиха за "трезвия разум на Европа", плашат с още по-радикални протести

OFFNews 14 януари 2022 в 17:50 11689 5

Снимка Министерски съвет

Министър-председателят Кирил Петков се е срещнал тази вечер с представители на партия "Възраждане", сред които и доц. Атанас Мангъров. 

Това стана ясно след кратък брифинг на депутата от "Възраждане" Цончо Ганев, адв. Петър Петров и доц. Мангъров. 

Пред медиите Ганев обясни, че премиерът е отказал да се премахне зеленият сертификат, както и да отпадне тестването на ученици "още с днешна дата". "Лошото е, че трябва да се стига до протести, за да може ръководството на тази държава да чуе хората и да имаме една работна и конструктивна среща", каза още Ганев.

На срещата е постигнато разбирателство за създаване на работна група, твърдят още от партията. "Сигурни сме, че групата, която ще се сформира, ще доведе в крайна сметка до отпадане на зелените сертификати в държавата и че ще сме трезвият разум в Европа", обяви депутатът.

Според него ще се сформира работна група на паритетен принцип от учени, които "ще защитават тезата, че мерките трябва да продължават, и учени като доц. Мангъров, които са на съвсем друга позиция - че в науката няма нищо, което да подкрепя това, което се случва по отношение на ваксините, зеления сертификат и мерките".

В групата ще има представители на Възраждане, един от които ще е Деян Николов. Той работи в областта на медицинския мениджмънт и статистиката, допълни Ганев.

Работната група ще се сформира под егидата на министър-председателя, като до сряда трябва да са ясни представителите от двете страни.

Групата ще работи поне две седмици, а след това ще има "някаква форма на доклад" за изводите, до които се е достигнало, твърдят още от Възраждане. 

По думите на Ганев премиерът е отказал да отпадне "безумието децата в училище да се тестват още от днес".

От партията на Костадин Костадинов обявиха, че ако "правителството продължава със своята неотстъпчивост, а напротив - втърдява мерките, затваря на държавата и продължава с принудителната ваксинация, протестът от онзи ден ще е много малък вариант на това, което предстои".

Какво съобщи правителствената пресслужба

От пресцентъра на Министерския съвет съобщиха, че Петков се е срещнал с представителите на Възраждане, веднага след като е излязъл негативният резултат от PCR теста на премиера и наложената изолация е отпаднала.

От пресслужбата уточниха още, че работната група ще е с участието „на медици и статистици, които да обсъдят и евентуално да променят част от мерките в Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11920

5

klimt

14.01 2022 в 20:49

Тия маймуняци и Мангъра трябва да бъдат окаушени на момента.НПК и ГПК имат богат набор от подходящи текстове. А на Мангъра да му отнемат лиценза на лабораторията.

1331

3

ваксиниран

14.01 2022 в 18:51

Тезата на Мангъров беше - то тва ще изчезне, ей ся лятото. Две лета минаха, пусто не изчезва! Ама докато има овчари да му се вързват...

14469

2

случайно прочетох

14.01 2022 в 18:23

Дано се вслушат в тезата на Мангъров.

1331

1

ваксиниран

14.01 2022 в 18:16

Тоя ваксиниран шарлатанин не беше ли от АБВ? Колко бързо се пребоядисват безскрупулните мошенници...
 
X

Да помогнем на украинските деца!