Премиерът: Карайте си отпуските в България

Той посъветва туристическия бранш да привлече българите с по-ниски цени и по-качествен алкохол

Нели Чолашка Последна промяна на 01 април 2015 в 13:35 3122 10

"Използвам трибуната на парламента да се обърна към всички български граждани да си останат на и да прекарат отпуските си в България, призовавам и депутатите и министрите също почивките си да изкарат в България, защото ако си направите една справка може да се окаже, че една част от депутатите не са почивали в България".

Този призив отправи министър-председателят Бойко Борисов по време на блиц контрола в парламента днес. Той каза това в отговор на въпрос на Полина Карастоянова от Патриотичния фронт дали няма да изпрати делегация в Москва, която да агитира руснаците да не се отказват от почивките си в България.

С такава делегация ще увеличим туризма в Русия, няма да увеличим туристите в България пошегува се премиерът в началото и уточни, че това не е израз на неуважение към Карастоянова.

По думите му правителството не е направило каквото и е да било, за да развалим отношенията с руската страната и напомни, че членуваме в ЕС и НАТО.

Премиерът посъветва туристическия бранш, преди да се жали за туристите от чужбина, да се опита да привлече българите в курортите"

„Няма ли туристическият бранш интерес да направи цени и обслужване и качество на храните и алкохола на всичко, което касае туристическия бранш чадъри фотьойли или каквото и да е било за да върне тези по 50-60 хиляди автомобила, който отчитаме на КГПП по празниците да не говорим за летния сезон.

Само в нашите съседи ако направите една анкета с ползвателите на туристически услуги България, Гърция и Турция ще ви кажат, там е по-добро обслужването, по качествено и това не е ли първият приоритет на туристическия бранш".

Той призова туристическия бранш да седне и да си отговори на въпроса дава ли се фалшив алкохол по курортите, плащат ли се осигуровките на готвачи и сервитьори. Чистят ли се плажовете, какви са цените на шезлонгите и чадърите, конкурентни ли са на тези в Гърция и Турция, попита още Борисов.

В заключение той напомни, че в Европейския съвет е защитил интереса на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.04 2015 в 20:17

Борисов малко си е оплел езика. Всъщност е искал да каже „Карайте си България в отпуските“.

01.04 2015 в 17:07

тончи, кикиморо, не си ми интересен бе гейберасче тролесто. Какво подчитваш подире ми? 20стинки няма да ти дам, вафла няма да ти купя, абе делово и накратко - еби си майката.

01.04 2015 в 16:47

ПуткоЛизачев,
що не си гледаш фамилната работа ?

Блага ли ти е Сергейчовата слива, миризлива ?

01.04 2015 в 15:23

Ама ние не ги "подценяваме" родните "курорти". Не! Просто ги "избикаляме"...
Тава еBansko, тава НюСейбър, тава Солнечный берег... Избикаляме ги издалеко със звучното "iSiktir!"




гейберастите, МОЛНИЯ!
Има "разпореждане" от най-високо партийно ниво. По желание 370 семейства трябва да се запишат за Великденските празници за тридневна почивка в курорта на кака Секса! При продължаващото топене на снега и температури над +3С ще бъдат организирани партийни семинари на тема "Подкрепата за родния туризъм - МИТОВЕ И РЕАЛНОСТ"
За записалите се семейства над 3 души - 50% отстъпка в цената!
За желаещите да присъстват и без финансови възможности - да посетят най-близкият клон на Зелената Банка на България! Да си носят ЛК, копие оригинал на нотариален акт за недвижима собственост.

01.04 2015 в 15:06

И какво е направил Той за туризма - като са лоши храните и алкохола, къде е контрола на храните? като не се плащат осигуровки къде е НОИ?като толкова се тупа в гърдите с магистралите защо сега намаляват скоростта по Неговите магистрали? Къде е инфраструктурата , къде са пречиствателните станции на морето. С призиви от сорта - дайте на напълним мутренските курорти- няма да стане. На това му се казва комунизъм. Не че и нещо друго е очаквано от Него. Но вие му вярвайте, Той ще ви оправи. А сега под строй и на море в Слънчев Бряг и Златните, за разнообразие - на Банско.

01.04 2015 в 14:35

Веднъж Бойко да направи нещо в полза на курортите ни, та макар и само призив и хейтърите веднага се включиха. Хора не разбирате ли, че вървежни курорти = добра икономика, нека малко повече държим на родното и да не го подценяваме толкова.

01.04 2015 в 14:25

Айде бе герберчуги, какво само "тургате киртици"? Нямате ли соПствено мнение? Или, я някой драсне тук, я остане без държавната службица, а?
:)))))))))))))


бойче издай една фетва по партийна линия - "Нито една гейберастка подлога зад граница! Всички по списък - към Бургас!" по изключение и към останали точки в страната, стига да си платят предварително, рейш ли... Ей цеко, не се ослушвай да не остане цяло Банско без вода по празниците.

01.04 2015 в 14:25

Тази статия е малко погрешно написана според мен. В пазарни условия, естествено, че никой няма да се юрне към българските курорти, дори българите. Което Борисов, за негова чест, признава. Защо обаче е накрая? А в началото, глупостите на Борисов, "ама моля ви се, купувайте боклуци, защото са български, трябва да изхраним ТИМ и тн."

01.04 2015 в 13:51

Ей да го клатат анадолските манафи тоя! Безидейно същество, да не види нещо от Путин.
Аре де, нали си отворко, я издай сега една заповед всички държавни служители да не напускат държавата по празниците - иначе уволнение!