Премиерът и превозвачите на среща заради тол таксите

OFFNews 10 януари 2020 в 08:08 1799 1

Премиерът Бойко Борисов се среща тази сутрин с планиращите национален протест в понеделник превозвачи.

Основният им мотив са неприемливите за тях тарифи на гол таксите. Именно те ще са и тема на разговора.

Превозвачите твърдят, че държавата не е взела предвид нито едно от предложенията им за определянето на таксите и обхвата на ТОЛ системата и че в сегашния си вид тя ще доведе до непосилно поскъпване на транспорта. Те настояват и за оставката на регионалния министър Петя Аврамова.

Сред причините за протеста са и нерегламентираните превози. Превозвачите от години настояват за тяхното инкриминиране. Към това искане се присъединяват и таксиметровите фирми.

За 13 януари фирмите за товарен и автобусен превоз са планирали да преустановят дейността си в над 60 града на страната.  Очаква се в срещата в Министерския съвет да се включат представители на Конфедерацията на автобусните превозвачи и на Съюза на международните превозвачи, както и на Камарата на автомобилните превозвачи в България, на Националното сдружение на българските превозвачи и на Националния таксиметров синдикат, а също и на АЕБТРИ, и на Камарата на автобусните превозвачи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4109

1

Дедовия

10.01 2020 в 08:50

Пожарникар - чиято професия е да гаси пожари (бълг. тълковен речник). Само че в случая е сложен на премиерско кресло, за да управлява държава. Явно не може и не знае как, щом все прибягва до "професията" си.