Правителството ремонтира резиденции за над 20 млн. лв.

OFFNews Последна промяна на 02 март 2016 в 15:53 3028 2

Правителството ремонтира резиденции за над 20 млн. лв.

Снимка БГНЕС, архив

Ремонт на резиденция "Бояна" за 15 млн. лв. и обзавеждане и ремонт на резиденция „Евксиноград“ за близо 6.7 млн. лв. е готово да плати правителството през 2016 г. Това става ясно от публикувани на предварителни обявления за обществени поръчки, които Министерски съвет е готов да възложи. 

Резиденция "Бояна" ще приюти част от събитията около българското председателство на Съвета на Европейския съюз, което ще бъде поето на 1 юли 2018 г. В тази връзка вече започна проектирането за реконструкцията на НДК, което се очаква да погълне близо 40 млн. лв

Сред поръчките, които правителството има намерение да възложи, е и ремонт и ново оборудване за винарската изба в резиденция "Евксиноград". Около 2 млн. лв. ще отидат за нова хладилна инсталация, ново оборудване на уреди за производство и основен ремонт на сградите на Винарския комплекс. Реставрацията на комплекса започна в края на миналата година, когато правителството обяви поръчка за луксозни мебели за резиденцията на стойност 80 хил. лв.

В същото време вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева ще разполага с бюджет от 2 млн. лв., без ДДС, за ПР, реклама и анализи на борбата с корупцията и българското председателство на Европейския съюз през 2018 г. 

Правителството ще има нова интернет-страница, което ще струва 100 000 лв., а през август климатичната инсталация на сградата на бул. “Дондуков” 1 ще бъде подновена срещу 350 000 лв.

Още 250 000 лв. ще бъдат похарчени и за подмяна на абонатната станция на сградата на правителството. Срещу още 160 000 лв. зданието на МС ще се сдобие и с нови улуци и канали, за да се предпазят минаващите в околността граждани от падащи ледени висулки през зимата. Кабинетът ще даде още 120 000 лв. за цялостна паспортизация на сградния фонд, който се стопанисва от Администрацията на МС. А за застраховка на сградите на МС са заделени 125 000 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.03 2016 в 00:58

Тия самозабравили се,ояли се, безочливи идиоти , които вземат такива решения, нямат за нищо НАШИТЕ пари. Какви са тези ремонти за толкова милиони? Някакви сметки колко ще струва ремонтът на 1 кв. м от тези златни резиденции? А колко струва една нова сграда с такива размери?
Масларова даде старта преди години с безумния ремонт на някакъв социален дом в Ст. Загора, съдът я призна за невинна, и сега всички се опитват да я"надскочат".
О, неразумни и бедни народе, докога ще им позволяваме да ни грабят!!!

02.03 2016 в 16:59

Това не е ли редно да се прави като не си в дългова спирала от милиарди? С други думи ремонт на кредит като бедняци правим, а поръчителят е ненакрал се милиардер с ниска интелигентност.