ПП очаква бързо приемане в Шенген, заради изгонването на Евролаб от Капитан Андреево

Ангел Марковски 07 август 2022 в 09:51 3181 13

ПП

Снимка ПП

ПП

"И нещо много важно за всички българи, които искат да живеят като граждани на демократична Европа и да могат да пътуват свободно в ЕС – краят на частния монопол на Капитан Андреево доближава България с още една стъпка към Шенген - приоритет на кабинета Петков. На финала на процеса сме, като предстоят последни проверки. Очакваме положителен резултат до края на година и приемане на България в Шенген!". Това се казва в прессъобщение на Продължаваме промяната.  

В него се отбелязва "важна победа"  за държавния контрол върху ГКПП Капитан Андреево, след като със заповед на проф. Христо Даскалов, БАБХ официално извършва и товаро-разтоварните дейности на Капитан Андреево, а  Евролаб 2011 вече няма монопол и при лицата, отговорни за разтоварването на стоки на границата.

"Нещо повече, заради незаконното блокиране на служители на БАБХ през последните дни и възпрепятстване на тяхната работа, жандармерията ще следи за спазването на закона на място, а Евролаб 2011 следва да бъде санкционирана", пишат от ПП. 

На 2 август съвместна междуинституционална проверка установи, че Евролаб 2011 е в тежки нарушения на Закона за държавната собственост и по претендирания от тях договор за наем на имотите на БАБХ на границата. Заради установените нарушения фирмата следва да бъде изведена от тях.

От ПП припомнят, че в продължение на 10 години управлението на ГЕРБ си затваряше очите за частния монопол и многобройните проблеми на най-голямата сухопътна граница в Европа и вход към ЕС - въпреки сигналите от европейски институции и евродепутати.

"Ние сложихме край на схемата, която позволяваше държавата да е златната кокошка за малцина избрани. С действията си станахме неудобни на мафиотски, лобистки и политически кръгове. Върнахме държавността на границата с цената на заплахи, предложения за подкупи, клеветнически кампании и сваляне на правителството. а българските граждани платиха за частните интереси с поредните избори.

Вместо в джоба на Евролаб 2011 и техните политически лобисти и закрилници, стотици милиони вече ще влизат в бюджета, за всички граждани", пишат от ПП. 

Според партията е необратимо затягането и на лабораторния контрол, което започна още на 20 май, така че никога повече хората да не се съмняват дали слагат на масата си плодове и зеленчуци със завишено съдържание на пестициди. 

"Вносните продукти в България и ЕС от трети страни дълги години са оказвали ценови натиск върху българските производители на плодове и зеленчуци, защото строгият контрол не важеше за тях. С разбиването на тази схема българските производители станаха по-конкурентоспособни!", пише още в прессъбщението. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

865

12

Constanza

10.08 2022 в 23:36

Преди малко го обвинявахте в завист, сега в неграмотност и необоснованост.
А Вие също се изразявате остро срещу определени политически фигури, според мен напълно неоснователно.
Относно грамотността Ви обаче - комплименти.

865

10

Constanza

09.08 2022 в 21:06

Уважаеми г-н Георгиев,

Да Ви поправя отново. Не е завист това, възмущение е.

Бентли не се купува лесно, ако човек е в служба на държавата, избираема или не, и не взема рушвети.

Хубава вечер.

22548

6

dolivo

07.08 2022 в 15:17

в задничетата сякаш ви бръкна Петков, че толкова много се разкрещяхте

много добри резултати, махнаха цирея, да видим дали служебното пак ще го върне. много народ накупи Бентлита покрай тази граница...

Пълно измитане на герберските боклуци, иначе ще видим безпаспортно пътуване до европа (демек Шенген) на кукуво лято