Поправки на ВМРО в НК: Ефективни наказания за дребни кражби, по-голямо право на отбрана при влизане в жилище

OFFNews 23 ноември 2020 в 15:28 3897 0

Ефективно наказание за откраднати вещи на стойност до една работна заплата и вдигане на глобите за това провинение предлага ВМРО с промени в Наказателния кодекс. Предложенията бяха депозирани в деловодството на парламента днес. 

Хората на Красимир Каракачанов са вкарали и любимата си тема за криминализиране на радикалния ислям.

"Идеологията „радикален ислям" има вече своите последователи и в България. В контекста на събитията в Близкия Изток и имигрантските общности в Западна Европа заплахата от нея ще продължи да расте. Считаме, че като законодатели трябва да направим възможното за ограничаването ѝ и да предпазим българските мохамедани от пропаганда, която има за цел да раздели и противопоставя обществото", обясняват от ВМРО и допълват, че "тези констатации са валидни и към днешна дата и то подкрепени с много най-различни и брутални примери в Европа. Т.нар. интеграция на мигрантите на Стария континент официално се провали. Т.нар. европейски лидери си отгледаха поколение псевдоевропейци, което ще затрие културата и ценностите на християнския свят, ако не се предприемат сериозни мерки".

Воеводите предлагат и промяна в НК за неизбежната отбрана. Текстът гласи, че "няма превишаване на пределите на неизбежната отбрана, когато нападението е извършено чрез противозаконно влизане в жилище; нападението е насочено срещу живота, здравето, свободата или половата неприкосновеност на отбраняващия се или на другиго и е извършено от две или повече лица, от въоръжено лице или нощем".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews