Полицията употребила сила срещу жени на протест, твърди Корнелия Нинова

OFFNews 09 декември 2018 в 18:08 4607 1

Полицията употребила сила срещу жени на протест, твърди Корнелия Нинова

Снимка Фокус

Полицията употребила сила срещу жени на протест. Това заявява лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Във Фейсбук тя оповести, че спрямо излезли да изразят свободно мнението в Кресна полицаи са употребили сила. Днес се проведе протест на жители на Кресна, който е насочен срещу социалната несправедливост. 

Властта се крепи с репресии - полицията е употребила сила срещу жени, излезли да изразят свободно мнението си в Кресна, пише Нинова.

„Току-що разговарях с кмета на Кресна Николай Георгиев, който за втори път застава до протестиращите жители на общината. Разбрах, че днес срещу жени, излезли да изразят свободно мнението си, от полицията е употребена сила и те са били блъскани. Масово в Благоевград се съставят актове на хората. Властта се крепи с репресии. Миналата седмица бях информирана, че на полицаите е казвано, че ако не спрат протестиращите, ще бъдат уволнени. Борисов, авторитарната власт и полицейщината не могат да спрат гнева и справедливите искания. Всеки може да изразява волята си свободно в свободна и правова държава“, написа лидерът на БСП в социалната мрежа.

Планираният днес протест е продължил два часа, въпреки даденото разрешение за шестчасов протест. Периодично главен път Е-79 бе затварян за по около 15 минути, след което движението бе пускано, за да може да се изтеглят колоните от автомобилите, които се образуваха, уточнява "Фокус".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови