Полицията спря за два часа протестен автопоход под предлог проверка за глоби (видео)

OFFNews 09 август 2020 в 12:46 8644 6

Пътни полицаи отбиха за около два часа протестното автошествие, което се движи към граничния пункт Калотина около Сливница. Около 20 коли се движеха бавно по главния път за сръбската граница, което доведе до километрични опашки.

Във видео на фейсбук страницата на “Отровното трио” се видя как адвокат Николай Хаджигенов попита пътните полицаи на какво основание са спрени толкова много коли. Отговорът беше, че има акция за проверка за неплатени глоби. Документите на всички шофьори бяха събрани. Хаджигенов подаде сигнал на полицаите, че по време на автошествието десетки коли са ги изпреварили в нарушение.

Около 20 коли се включиха в шествието, като се движат с много ниска скорост, за да затруднят максимално движението по международния път. Образувала се е километрична опашка от автомобили. Това доведе до рискови изпреварвания в насрещното платно от страна на шофьори, които не са част от протестиращите.

След като близо два часа бяха провервани от пътни полицаи, участниците отново тръгнаха към сръбската граница. Около 20 шофьори бяха проверени за неплатени глоби. Полицаите разпитваха протестиращите какви са им плановете и дали мислят да блокират границата. По думите на адвокат Николай Хаджигенов, който е в шествието, колите ще обърнат на граничния пункт, след което ще се върнат обратно в София. Той обясни още, че е бил разпитван от полицаите къде са останалите двама членове на Отровното трио.

По E-79 имаше ново спиране, близо до Симитли, към 14:20 ч и колите бяха задържани за около 40 минути. Неколкократно отправените въпроси защо хората са задържани, на какво основание, след като проверката не е показала нищо нередно и без колите да са извършили нарушение не получиха отговор. Накрая колоната бе освободена и продължи пътя си.

"Отровното трио" излъчва на живо в страницата си във Фейсбук ключови моменти от протестното шествие в чест на премиера Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2900

6

nrb

09.08 2020 в 14:36

Тая шматка "адвокат" що не вземе да научи закона за движение по пътищата , па тогава, ако е чак толкова нагъл, да обвинява че другите не го спазват.

3767

5

Име на профила

09.08 2020 в 14:29

Точно в белите страни стават именмо такива неща, когато има толкова неправда и на народа му писне! Противно на това, което лъжат милиционерите, крадливите учителки по руски, вмирисаните кариерни депутати, джобни политози и десетките платени и безплатни андрешковци по форумите!

Там където НЕ стават такива неща са русия, китай, иран и прочее бастиони на демокрацията и свободата. Именно там идва милицията с палките и налага ред чрез арести!

Оставка -> постепенно изриване на БКП от властта -> някаква нормалност. Постепенно, не става за ден, ама определено не става със седене пред телевизора.

3258

4

Една каза

09.08 2020 в 14:16

Барикадата днес е между стабилна путинова власт и демократично право на гражданско неподчинени, лесно се избира страна...на площада или на дивана!!!

2100

3

гоуемио

09.08 2020 в 14:11

Недосрани лайна! Идете в някоя бяла страна и карайте демонстративно с 30км/ч да видите какво ще ви сполети!!!

3232

2

tarabata

09.08 2020 в 13:23

И аз мисля, че милиционерската простотия е престъпна безотговорност, с която рискуват живота на много хора.

4642

1

ctef

09.08 2020 в 13:09

Абсолютно безотговорна работа! Имат ли мозък в главите си, да рискуват живота на хора?