"Пие ракия, пуши и яде сланина, а друг да му плати лечението"

OFFNews 01 декември 2015 в 10:36 23752 68

Снимка БГНЕС, архив

Правителството стои твърдо зад здравната реформа. Не може толкова милиарди да се харчат години наред в повече и да продължаваме да отчитаме по-голяма смъртност и по-голяма заболеваемост и не можем за продължаваме да толерираме неспазването на дисциплината. 

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на форум "Власт, лекари и пациенти - заедно в реформата". 

"Министър Москов иска да внуши, че този, който пие ракия, пуши и яде сланина и не желае да има хранителни навици, трябва ли друг да му плати лечението. Идва Коледа и Нова година и вие ще кажете какво става в спешната помощ. Трябва да се изградят навици от ранна възраст. Да напомним на родителите, че ако купуват всеки ден по три сладоледа на детето си, не му правят добро", допълни Борисов, цитиран от Дарик. 

"За НЗОК сме дали 129 млн.лв. повече за следващата година. Продължава тази практика - да изпълним програмата, че здравеопазването е приоритет. Това, което прави МЗ, започва да дава резултат. Тук-там проскърцва системата, защото е много сладко да се печели от лекарства. Министърът има пълната ми подкрепа, на мен и на правителството, да стигне до край в здравната реформа. За догодина съм поел ангажимент да има 20 млн. лв. повече за спешната помощ. Реформата ще продължи", подчерта Борисов. 

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!