Патриотите настояват българското правителство официално да подкрепи Орбан

OFFNews 18 септември 2018 в 19:17 3642 0

Снимка md.government.bg

Красмир Каракачанов

С Валери Симеонов и Нено Димов поискахме оперативен Министерски съвет относно позицията на България за санкциите към Унгария, съобщи тази вечер вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Председателят на ВМРО е категоричен, че на Министерски съвет ще "отстоява позиция в защита на Унгария и срещу двойните политически стандарти на Съюза".

Ето какво обяви още Каракачанов в официалния си Facebook профил:

"Като лидер на ВМРО – Българско национално движение подкрепям твърдото отстояване на вътрешнодържавните интереси, както и позицията да не бъде допускана намеса в националните въпроси на суверенните държави в рамките на Европейския съюз. Подкрепям позицията на представителя в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, който беше един от първите, които защитиха не само Виктор Орбан и Унгария, но и нуждата от нова политика по посока на ЕС – Съюз на националните държави. Ето защо смятам, че трябва да бъдем категорични и да защитим националната идентичност на България, като се противопоставим на крайната мярка срещу Унгария, наложена именно заради изразеното различно мнение и отстояването на националните интереси от страна на нейния министър-председател, каквато всъщност е и работата на всеки държавен ръководител.

Като заместник министър-председател и министър на отбраната и като член на Министерски съвет ще направя каквото е необходимо, за да защитя интересите и националната идентичност на България. С моя колега - вицепремиера Валери Симеонов и с министъра на околната среда и водите Нено Димов инициирахме свикването на оперативен съвет на Министерски съвет именно по тази тема."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови