Парола: Огън по президента!

OFFNews Последна промяна на 01 март 2013 в 18:12 16170 34

"Приятелски огън" по президента

Инструкции, че са във война с президента са получили на планьорка днес по обед журналистите от няколко големи медии.

Причината за атаката е, че Плевнелиев е отказал да назначи наредения му от Бойко Борисов служебен кабинет.

Премиерът в оставка е поръчал на министрите си да си посочат наследници, които да бъдат достатъчно верни, и връчил списъка на Плевнелиев.

При вида на някои от имената обаче държавният глава категорично отказал да назначи "спуснатия" кабинет.

OFFNews се добра до четири от имената в него. За премиер Борисов е предложил кмета на Пазарджик Тодор Попов. Социалният министър Тотю Младенов си е харесал за наследник шефката на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова. На оперативка с подчинените си в началото на седмицата самата Лозанова е обявила, че тя ще е новият министър, разказа човек, присъствал на заседанието.

Лозанова е сред най-близките хора на Тотю Младенов, с когото отскоро са и съседи в нови апартаменти. Тя бе човекът, който прикриваше депутатката от ГЕРБ Вяра Петрова, докато тя точеше пари от европрограми чрез фирми на майка си.

Асен Александров е името, което е дадено на  Плевнелиев като кандидатура за министър на образованието. Александров бе ръководител на предизвикалия доста спорове проект "УСПЕХ", чрез който се финансират извънкласни и извънучилищни дейности. Един от споровете бе свързан именно с Александров - като директор на училище (51 СОУ в София) и ръководещ проекта той беше в конфликт на интереси.

За военен министър е предложен Бойко Ноев, който вече на 2 пъти бе министър на отбраната - в кабинетите на Ренета Инджова и Иван Костов.

Отказът на Плевнелиев да се подчини на партийното решение е изненадал ГЕРБ. От партийната централа още вчера са заредили с компромати приятелските на ГЕРБ медии. След пускането на първата порция журналистите започнали да задават въпроси има ли промяна в редакционната политика. В прав текст им е обяснено, че отсега техните медии са във война с президента.

Основният аргумент в нея ще бъде, че кабинетът реди не Плевнелиев, а собственикът на в. "Капитал" Иво Прокопиев с активното съдействие на Симеон Дянков и Трайчо Трайков. Като доказателство за това ще бъде използвана снимка от последните дни, на която са Дянков, Плевнелиев и Трайков.

Президентът е взел решение да не се огъва под натиска  на ГЕРБ, но още не е избрал свой кабинет, довериха източници от неговата администрация.

Фаворит на Плевнелиев за служебен премиер към момента е Саша Безуханова, но изборът й още не е окончателен.

Други имена, които са обсъждани в президентството, са Иван Нейков - за социален министър, Любомир Дацов - за министър на финансите и Цветлин Йовчев - за вътрешен министър.

Част от протестиращите са лансирали за служебен премиер Боян Дуранкев, който е съветвал лидерите на протестите за техните ходове. Заради твърде левия имидж на Дуранкев обаче е малко вероятно той да получи поста.

За сметка на това се очаква Дуранкев да бъде обявен за "министър-председател в сянка", а "правителството в сянка" да бъде обявено за легитимното представителство на протестиращите, вместо лансирания от президента Обществен съвет, който днес се разпадна още на първото си заседание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.03 2013 в 15:45

Простаците от ГЕРБ не разбраха,че президента е институция,независимо дали се казва Плевнелиев,Първанов или Стоянов.Да не обръщаме внимание на Лошите,нека оставим президента да работи,предстоят му трудни дни.

05.03 2013 в 21:48

Нещата стават все по ясни. В България има силна руска резидентура, която разполага с много пари за да купува хора, пропаганда и секретна информация, действа необезпокоявана от никого и е активно подкрепяна от БСП и производните им ВМРО, Атака, Кунева, Костов и т. н. Русия следва имперска политика и цели да върне България, Румъния, Естония и останалите страни от бившия соц. лагер към нея. Това е възможно само при слаба икономика, хаос и лесно манипулиран народ. Затова с цената на улични метежи принудиха правителството на ГЕРБ да подаде оставка. Това е преврат. Така както комунистите взеха власта с помощта на руската армия на 9 ти септемри, така и сега искат да я вземат с мощната подкрепа на руските служби. Иначе сами комунистите никога не биха взели власт при честни избори и без чужда подкрепа.

04.03 2013 в 08:43

Тия добре ли са ?Как ще предлага Камелия Лозанова ,акъл нямат .Тя с едни проекти не може да се оправи ,толкова е некадърна ,няма ли кой да я махне ?

02.03 2013 в 21:35

Плевнелиев, получи уникален шанс, който обаче няма как да не проиграе, защото е много зависим и сега много хора си искат услугите обратно.

02.03 2013 в 21:32

Отвори го, срещу проекти финансирани с държавни пари, управлявани от същите корумпирани държавни чиновници за стотици милиони долари. ;)
Не бъдете смешни, тя не е толкова непозната в ИТ бранша.

02.03 2013 в 21:30

Да, за сметка на цяла една индустрия развиваща се доста добре в България до тогава. Имам пред вид ИТ бизнеса като цяло. Благодарение на Саша Безуханова, всички големи ИТ проекти отидоха в HP, една иначе посредствена компания в този сектор, започнала с производство на тенджери. Благодарение на подобни проекти отиде да отговаря точно за публичния сектор - политическо лобиране и корупция.

02.03 2013 в 17:48

ПЛЕВНЕЛИЕВ , ВСИЧКИ ЩЕ ТЕ ПОДКРЕПИМ АКО ЗАТРЬШНЕШ ВРАТАТА ПРЕД МУТРАТА . КАКВИТО И ГРЕШКИ ДА ДОПУСНЕШ , ЗАД ТЕБ СМЕ , НО НИКОГА ПОВЕЧЕ МУТРИ . СЬСИПАХА НИ ДЬРЖАЕАТА

02.03 2013 в 15:01

ПЛЕВНЕЛИЕВ, ИВО ПРОКОПИЕВ ,ТРАЙЧО,ЦВЕТАЛИНА,КРИСТАЛИНА И Т.Н. СА ОТ КРЪГА ГЛОБАЛНА БЪЛГАРИЯ ФИНАНСОВО ПОДКРЕПЯН ОТ ДЖОРДЖ СОРОС.ВСИЧКО КОЕТО ПРАВИ ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ПОД ТЯХНОТО РЪКОВОДСТВО.ОТ ТОЗИ КРЪГ ВЕЧЕ БОЙКО Е В НЕМИЛОСТ-МУЗИКАТА Я ПОРЪЧВА СОРОС,А ОСТАНАЛИТЕ ТАНЦУВАТ.БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА ГЛАСУВАМЕ,ЗАЩОТО АКО ОСТАВИМ ВСИЧКО КАКТО ДОСЕГА,БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА Я ИМА,А ЯЕ ИМА МАРИОНЕТКИ И АФРИКАНСКИ МОДЕЛ.ПРОЧЕТЕТЕ КАК СОРОС РАЗСИПВА ДЪРЖАВИТЕ И КАК Е ДЕЙСТВАЛ В БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО,ЧИИТО ПРЕДСТАВИТЕЛИ БЯХА В КАБИНЕТА НА БОРИСОВ!!!

02.03 2013 в 11:35

Ауу каква изненада, май написаното в "Ши(е)херезада" започва да се оказва истина??? Браво за пореден път на ОффНЮЗ!!!

02.03 2013 в 10:13

Някой зададе ли си въпроса: Лютви Места може ли да стане министър-председател? На 5.03.2013 г. президента ще му предложи да състави правителство.