Паргов в ИСУЛ: Медиците заслужават поклон за смелостта

OFFNews 15 януари 2021 в 11:06 1458 0

Борбата на българските лекари с коварния вирус COVID-19 продължава, въпреки намалелия брой на заразени и тежко болни към този момент. Медиците на първа линия обаче все още имат нужда от предпазни средства и от подкрепа. 

Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ". Той заедно с народния представител Александър Паунов дариха предпазни костюми и маски на болницата.

„Надявам се нашият скромен принос да помогне в борбата срещу вируса и да предпази медиците, които са на първа линия. Те заслужават поклон за смелостта и за работата, която вършат“, заяви Паргов пред изпълнителния директор на ИСУЛ проф. д-р Бойко Коруков, който прие дарението и в приятелски разговор запозна дарителите с обстановката в лечебното заведение. Той призна, че очаква със свито сърце резултатите от Коледните и Новогодишни празненства у нас и се надява никога повече да не се повтаря пикът на епидемията от края на ноември и декември миналата година.

По думите на проф. Коруков почти една четвърт от целия персонал на болницата е преболедувал COVID-19, а в момента от 6 спешни екипа в хирургията, 4 са извън строя, включително и ръководителят на клиниката. Затова му се налага да тича между операционната, хирургията и директорския кабинет.

Болница "Царица Йоанна - ИСУЛ" има нужда от много големи количества предпазни средства, тъй като от тях всекидневно медиците изразходват огромен брой. Гащеризоните, маските и апаратурата за пречистване на въздуха са от първа необходимост.

Калоян Паргов и Александър Паунов призоваха, който има възможност да помогне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови