Пак се отменя изслушването на външния министър Генчовска във външната комисия на НС

Ружа Райчева 25 януари 2022 в 15:59 2041 0

Снимка Архив

Външният министър Теодора Генчовска.

За втора поредна седмица се отменя заседанието на парламентарната комисия по външна политика. В дневния ред беше предвидено външният министър Теодора Генчовска да отговаря на актуални въпроси.

Такова изслушване беше предвидено и миналата седмица, на 20 януари, но също беше отложено.

Очаква се Теодора Генчовска да присъства на извънредното заседание на парламента, което председателят на НС Никола Минчев свика утре от 15.30 часа по искане на ГЕРБ, заради очакваната инвазия на Русия в Украйна. 

Освен Генчовска утре ще бъдат изслушани премиерът Кирил Петков, министърът на отбраната Стефан Янев, министърът на външните работи Бойко Рашков, както и ръководителите на ДАНС, ДАР и Военното разузнаване. Темата ще бъде ролята на България в процеса на вземане на решения в НАТО, както и по разполагането на съюзнически въоръжени сили на наша територия.

В редовната парламентарна комисия по външна политика утре трябваше да бъде изслушан и новоназначеният посланик на България в Румъния Радко Влайков. Преди това Влайков беше наш посланик в Белград, а мандатът му в Сърбия изтече на 31 декември 2021 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови