Отмениха карантината на Борисов и Севделина Арнаудова

Александра Маркарян 24 октомври 2020 в 15:49 8676 2

Снимка БГНЕС, архив

Столичната регионална здравна инспекция обяви, че отменя карантината на министър-председателя Бойко Борисов и Севделина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ след два отрицателни PCR теста, направени в два последователни дни.

Вчера оттам наложиха карантина на всички близки контактни лица на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след положителен тест за COVID-19.

Под карантина бяха поставени тримата министри, контактували с Нанков - Петя Аврамова (регионално развитие), Десислава Танева (земеделие) и Кирил Ананиев (финанси). По-късно днес от карантина бе освободен и Ананиев, също заради отрицателни тестове. При останалите се чакаха резултати от тестовете, затова те остават под карантина, обясниха за OFFNews от Столичната РЗИ.

Премиерът Борисов съобщи вчера, 23 октомври, в 17:37 минути, че е с отрицателен тест от същия ден сутринта, направен му преди среща с американска делегация. В същата публикация той пише, че бил информиран, че Нанков е с положителен резултат пак на 23-и, в 16 ч. Оттогава досега явно е направен втори тест, резултатът от който е излязъл и отново е отрицателен. 

Имам отрицателен PCR тест от тази сутрин. Тестът е направен преди срещата ми с делегацията от САЩ. Преди международни...

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 23 октомври 2020 г.

Отправихме запитване до Столичната РЗИ дали подобна отмяна на карантина е възможна и за останалите български граждани - контактни лица на заразени с COVID-19, при същите условия: два отрицателни PCR теста в два последователни дни. Очакваме отговора на Регионалната здравна инспекция в столицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

2

Новак

24.10 2020 в 20:36

Абсолютен коун, и то от некадърните! Играе някакви постановки като се мисли за много хитър. Но все пак има още главури, които му се хващат.
Оня ден другият щабен палячо твърдеше, че отрицателният тест не отменя карантината, но явно за Тиквата, неговата Шехерезада и за министрите това вече не важи. А иначе на някой обикновен човек ще му лепнат глобата.
Е, затова няма да се спазват каквито и да са мерки инициирани от тези тъпанари след като самите те не ги спазват.

705

1

order

24.10 2020 в 18:17

Ама нали ви казах..... Бай ТУЛУП е селски тарикат и прави представление от селска вечеринка.. . Всичко е инсценировка за замазване на организираното от Тиквуций активно мероприятие на Президента!!!!!
А и накъде е Буда агент без "СЕВИ"-ТВ, без Фейсбуката...пред народ не смее да се появява, до ТВ не смее да отиде, а вече и от мисирките се плаши!!!!!