Още четирима напускат ББЦ, Бареков изгони трима от тях (обновена)

ОFFNews Последна промяна на 29 декември 2014 в 12:05 3361 11

Николай Бареков

Депутатите Стефан Кенов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров изпратиха декларация до медиите, с която обявяват, че подават оставки като членове на партията на Николай Бареков България без цензура (ББЦ). Те обаче остават част от парламентарната група Български демократичен център (БДЦ).

Четиримата обявиха, че си тръгват доброволно от партията на Бареков, като се оттеглят и от всички заемани от тях длъжности, свързани с ББЦ, съобщиха от пресцентъра на БДЦ.

По-късно днес на извънредно заседание контролния съвет на ББЦ прие оставките на трима от тях- Стефан Кенов, Борислав Иглев и Христо Тодоров.

В свое прессъобщение от ББЦ обявиха, че Георги Ковачев остава в партията, защото след излизането на декларацията, която беше разпространена от пресцентъра на БДЦ, той заявил, че се разграничава от написаното и остава в партията на Бареков.

Малко след това обаче от БДЦ обявиха, че и Ковачев напуска партията, както и заеманите от него постове, но остава в ПГ на БДЦ.

„Оставам в групата, защото съм поел ангажимент към избирателите си в област Пазарджик – ще работя, за да изпълня обещанията, които дадох. В групата на БДЦ сме се събрали единомишленици и имаме да свършим много работа”, каза Христо Тодоров.

 Депутатите заявяват, че от този момент не представляват интересите на политическа партия България без цензура. 

"Николай Бареков представя собственото си, често променящо се мнение като наша позиция. Смятаме, че личните битки, внезапните промени в настроението и възгледите на господин Бареков, пречат на това да бъдем истински полезни на избирателите си", пишат депутатите в декларация, с която обясняват мотивите за напускането си.

Депутатите обаче са убедени, че БДЦ е единствената парламентарна група, която отстоява истински ценностите на либерализма.

Ето какво точно пише в декларацията на депутатите:

ДЕКЛАРАЦИЯ
от народни представители на парламентарна група
„Български демократичен център“

С чувство на отговорност към нашите избиратели, заявяваме, че от този момент не представляваме интересите на политическа партия „България без цензура“ и оставаме народни представители в състава на групата Български демократичен център. В бъдещата си дейност ще се придържаме към утвърдения правилник на групата, интересите на нашите избиратели и политиката, следвана от коалицията зад ПГ на БДЦ. Изразяваме благодарността си към г-н Николай Бареков за усилията, които положи през последната година за създаването и налагането на ББЦ. Неговата инициативност и активност са сред причините за постигнатия успех на европейските и парламентарни избори.

Причините за напускането са:

Невъзможността да изпълним ангажимента си към избирателите. Николай Бареков представя собственото си, често променящо се мнение като наша позиция. Смятаме, че личните битки, внезапните промени в настроението и възгледите на господин Бареков, пречат на това да бъдем истински полезни на избирателите си, защото това не дава възможност да изработваме единни позиции и е в нарушение на правилника за работа на парламентарната група. Това създава затруднения във функционирането на парламентарната група, не дава възможност за изработване на политики и ясна позиция и обезсмисля личната инициатива и отговорност на депутатите.
Упражняване на натиск върху народните представители. ББЦ трябваше да се превърне в нормален политически субект, който взема решения по демократичен начин и провежда последователна политика в изпълнението на своите обещания към избирателите. Вместо това се налагат позиции от разстояние за вземане на решения в разрез с нашия морал и достойнство.
Липсата на разграничаване на нивата в политиката и отношенията с партньорите. Едно е да си депутат, друго е да си депутат в Европейския парламент, а съвсем трето е да си и председател на партия, която е коалиционен партньор в парламентарна група. Последното предполага съобразяване с интересите на партньорите в интерес на постигането на общите цели.

Заявяваме готовността си да помогнем на колегите си от ББЦ да решат вътрешните проблеми на партията, но смятаме за редно да обявим ясно нашата позиция пред българските граждани.
Оставаме неразделна част от парламентарната група на Български демократичен център, като държим на ангажиментите си към нашите избиратели и хората, с които сме работили.
Ще участваме в предстоящите дискусии и форуми на коалицията и се надяваме, в бъдеще тя да се превърне в хомогенен политически съюз, защото вярваме в огромния потенциал на тази формация.

Убедени сме, че БДЦ е единствената парламентарна група, която отстоява истински ценностите на либерализма. Чувстваме се добре в това семейство и смятаме, че то най-пълно изразява интересите на нашите избиратели.

Нека структурите на ББЦ знаят, че идеите, които ни свързват са живи и ни предстои обща битка в отстояване на правото на по-добър живот на българските граждани, на правилата и почтеността в политиката.

Желаем на всички здрава и успешна нова година!

Малко по-късно лидерът на ББЦ Николай Бареков коментира декларацията на Стефан Кенов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров, като заяви, че от днес "българската олигархия, мафията и правителството на четворната коалиция си имат парламентарна група, пълна със зависимости и библейска алчност".

Бареков е на мнение, че парламентарната група БДЦ ще служи за изпълнение на мокри поръчки срещу политически опоненти, както и за прикриване на коалициите в управлението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.12 2014 в 20:03

Щом напускат групата, да напускат и парламента.

29.12 2014 в 16:44

заради такива фокусници трябва нов закон да бъдат отзовавани и да напускат парламента. но никой няма да го позволи ;)

29.12 2014 в 13:22

Абе много го хвалихте миналата година Дудука бе!!!Разширявал се, нова модерна партия бил, само хубавите хора отивали при него......!Ми сега защо тези хубави хора бягат от него!?!?Когато от ГЕРБ излязаха 2-3-ма депутати се смеехте че ''Ето ГЕРБ се разпада и ще се рои още''!!И к'во стана..?БКП се разпада, Цензурата направо фалира!!!Сега пак плачат тези дето мразят ГЕРБ, че Борисов ги купил.А 2013г.като отидоха някои гербаджии при Цензурата се смляхте да го хвалите Дудука.

29.12 2014 в 13:13

Докато има КОЙ в България да дава пари за руско-турски политически проекти, ще има и кой да ги получава, справка - постоянно роящите се и отлюспващи се политически хамелеони и курвенца на пипонестият Бареков! Жалкото е само, че има и кой да им повярва на изборното им бръщолевене и обещания, което път от своя страна, обяснява защо страната е на такова дередже......

29.12 2014 в 13:05

Ех, ама как се преструват на ощипани госпожички. Само те не разбрали що за стока е Бареков. Живи да ги ожалиш.
Ама сега са депутатчета, нали? Важното беше квачката да ги снесе близо до зърното. Оттук нататък те и сами могат да кълват.

29.12 2014 в 12:55

Да не поварва човек ббц се оказа партия произвеждаща номади за герб. Скоро правителство на малцинството ще е факт. С рамото на дпс разбира се. На Тиквата му подарихме кафеварка, че свои пари не дава, а Местан пък има турско кафе.

29.12 2014 в 12:44

то като се взриви кенефа е ясно, че лайна ще летят насам натам.

курвата бюреков не може да удържи курвите си депутатчета

хахаха
само се чудя тия дебили дето гласуваха за него дали се радват на там колкото пари са им дали.

29.12 2014 в 12:43

Интересно кой ги купува - ако е Ковачки нищо чудно да видим опит за нова коалиция с БСП, ДПС, част от РБ, Ковачки, част от Патриотите и АБВ. Ще ни спасяват пак от ГЕРБ, дори може да сложат дебелия за шеф на ДАНС и да викнат Орешарски за шеф на правителството

29.12 2014 в 12:29

ХА!ХА!ХА!ХА!

Голямото коледно пазаруване на Бочко започна.....доста преди Коледа:)))

Сега на БОСТАНА не му требе ни Пишман патриот, ни Резил Блик:)))

Чакам с нетърпение.......НОВОТО.......ПОСКЪПВАНЕ НА..............ТОКА......:)))))))))

Иначе Бочко пак беше събрал...журналята да го венцехвалят....и м/у другото пак вдигна една купичка с ......Тигрите....:))))))


БРАВО БОЧКО...АФЕРИМ...МАШАЛЛААААА:)))))

Айде сега с Лилиту да направим и едно излетче до някой ....ловно стопанство, че този Авиоотряд 28 ще му ръждясат чарковете..........

И накрая,.......Бойче.....земи за всеки случай си запази.....ОНАЗИ стая в Правителствена болница:)))))))))

29.12 2014 в 12:20

Ковачки ги купи с парите за миньорски заплати, хубаво да си мислят на кого си продават дребните душици сега и как ще служат на ГЕРБ!